Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopea testi kertoo, onko kotisi turvallinen paikka

Teksti:
Suomen Punainen Risti
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 3.5.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Omaa kotia on tärkeää katsoa aika ajoin kriittisin silmin: Onko asunto turvallinen minulle ja läheisilleni? Entä olenko valmis auttamaan, jos kohtaan äkillisen tapaturman?

Paras tapa ehkäistä tapaturmia on ennakointi ja arjen turvallisuudesta huolehtiminen. Tästä pääset testiin, jolla voit testata, kuinka turvallinen kotisi on.

"Usein pienilläkin asioilla on merkitystä. On hyvä pitää huolta, että pesuaineet ovat lasten sekä lemmikkien ulottumattomissa, keittiössä on alkusammutuspeitto ja kodissa toimivat palohälyttimet. Kannattaa myös pitää kodin osoite näkyvässä paikassa esimerkiksi eteisessä, jotta vieraskin osaa hädän hetkellä kertoa sijainnin soittaessaan hätäkeskukseen", muistuttaa Punaisen Ristin terveydenhuollon suunnittelija Niina Hirvonen.

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset järjestävät kaikille avoimia ja maksuttomia auttajakursseja, joihin voi tulla vaikka koko perheen kanssa.

Suomen Punainen Risti on S-ryhmän yhteiskunnallinen vastuullisuuskumppani.

Lisää aiheesta