Vauvan tossut ainaoikeinneuloksena - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vauvan tossut ainaoikeinneuloksena

Vauvan tossut helpolla ohjeella

Vauvan tossut

Pienten vauvan tossujen tekeminen onnistuu myös aloittelijalta, koska tossut neulotaan yhtenä palana ilman kavennuksia tai lisäyksiä.

Jaa Somessa
Teksti
Sara Palojärvi
Kuvat
SOK

Vauvan tossut

  • Koko: 0–4 kk (6–10 kk)
  • Lanka: Novita Wool (luonnonvalkoinen 010) 50 g
  • Puikot: Suorat puikot 3 mm sekä sukkapuikot 2,5 mm tai käsialan mukaan
  • Ainaoikeinneule tasona: Neulo kaikki kerrokset oikein.
  • Joustinneule suljettuna neuleena: Neulo vuorotellen 1 s oikein ja 1 s nurin.
  • Tiheys: 22 s ja 32 krs ainaoikeinneuletta paksummilla puikoilla = 10 cm
  • Valmiin neuleen mitat: Jalkapohjan pituus 9(11,5) cm

Tossujen langaksi sopii myös villaa ja polyamidia sisältävä Novita Pikkusisko. Varmista korvaavalla langalla neuloessasi, että neuletiheytesi on ohjeeseen sopiva.

Tossujen pitkiä resorivarsia voidaan käyttää täysimittaisina tai taitettuina. Pitkinä varret lämmittävät hyvin esimerkiksi kantoliinassa tai rintarepussa matkaavan vauvan jalkoja.

Luo paksummille puikoille 38(50) s. Neulo ainaoikeinneuletta tasona 4(5) cm. Päätä sitten seuraavan kerroksen alussa 15(20) s, neulo 8(10) s oikein, päätä toiset 15(20) s. Katkaise lanka. Neulo sitten keskimmäisillä 8(10) silmukalla ainaoikeinneuletta 4(5) cm. Päätä silmukat.

Neulo toinen tossu samoin.

Ompele tossu muotoonsa kaavakuvan osoittamalla tavalla niin, että samalla värillä ja kirjaimella merkityt sivut tulevat toisiaan vasten.

Poimi varren resoria varten tossun suusta 28(30) s ja jaa neljälle sukkapuikolle. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 6(7) cm.

Vauvan tossut neuleohjeen kaavio

Vauvan tossujen viimeistely

Päätä kaikki langanpäät huolellisesti. Tossujen lopullinen muotoilu ja pinnan tasoittaminen onnistuu helposti höyryttämällä silitysraudalla. Taita tossujen resorit kaksinkerroin.

Voit koristella tossut esimerkiksi satiininauhalla, ruusukkeilla tai pitseillä. Ompele koristeet tossuihin huolella, ettei vauva saa irrotettua niitä.

Neuleohjeita vauvalle

Julkaistu: 6.5.2013
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa