Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauhoton mudcake

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Jauhoton mudcake eli mutakakku sopii keliaakikoille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Valitsemalla maidottoman suklaan on kakku myös maidoton. Mudcake on helppo valmistaa ennakkoon ja se kannattaa lämmittää juuri ennen tarjoilua. Kuorruta kakku Nutellalla ja tarjoile kermavaahdon kera.

Ainekset

2 1/2 dl
kookosmaitoa
400 g
tummaa suklaata
4 rkl
hunajaa
4 kpl
kananmunaa
5 dl
mantelijauhoja

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Lämmitä uuni 150 asteeseen ja rasvaa n. 18 cm leveä kakkuvuoka.

2

Laita kookosmaito, tumma suklaa ja hunaja kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut.

2 1/2 dl
kookosmaitoa
400 g
tummaa suklaata
4 rkl
hunajaa
3

Vispaa kananmunien rakenne tasaiseksi ja sekoita joukkoon ensin mantelijauhot ja sitten suklaaseos. Laita massa kakkuvuokaan.

4 kpl
kananmunaa
5 dl
mantelijauhoja
4

Paista tunti ja anna sen jälkeen jäähtyä 30 min. Halutessasi voit kuorruttaa mutakakun esimerkiksi Nutellalla ja tarjota kermavaahdon kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 9.2.2019
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

420

1758

29,5 g

18,0 g

26,6 g

21,1 g

7,8 g

8,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl mantelijauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli