Aprikoosigalette - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aprikoosigalette

Aprikoosigalette
Annokset
8
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Galette on helppo ranskalainen piiras, joka valmistuu ilman vuokaa suoraan leivinpaperin päälle. Täytä rapea, vegaaninen piirakka aprikooseilla ja viimeistele mantelilastuilla.
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
grahamjauhoja
2 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
100 g
margariinia (vegaanista)
2 rkl
kylmää vettä

TÄYTE

1 dl
maustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”)
40 g
(1 dl) mantelijauhetta
3/4 dl
aprikoosihilloa
1 tl
vaniljasokeria

PINNALLE

6 kpl
aprikoosia
2 rkl
mantelilastuja

Vinkki: Tarjoa galetten kanssa vegaanista jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lämmitä margariinia mikrossa, kunnes se on lähes sulanut. Sekoita margariini jauhoseokseen. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.

2 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1 dl
grahamjauhoja
100 g
margariinia (vegaanista)
2 rkl
kylmää vettä
2

Kauli taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi (ø noin 30 cm) pohjaksi. Vedä taikina leivinpaperin kanssa uunipellille.

3

Yhdistä täytteen ainekset. Levitä täyte taikinapohjalle niin, että noin 2 cm reunoista jää ilman täytettä. Huuhtele ja halkaise aprikoosit. Poista kivet. Leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Aseta lohkot täytteen päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Taita piiraan reunat täytteen päälle.

1 tl
vaniljasokeria
3/4 dl
aprikoosihilloa
40 g
(1 dl) mantelijauhetta
1 dl
maustamatonta soijavalmistetta (”jogurttia”)
6 kpl
aprikoosia
2 rkl
mantelilastuja
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Johanna Jarva
Julkaistu: 16.6.2019
Muokattu: 16.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g218 g
Proteiinia5 g43 g
Rasvaa9 g75 g
Kuituja3 g25 g
Energiaa kj943 7544
Energiaa kcal225 1803

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g218 g
Proteiinia5 g43 g
Rasvaa9 g75 g
Kuituja3 g25 g
Energiaa kj943 7544
Energiaa kcal225 1803
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Johanna Jarva

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.