Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Cajunmuikut

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pujota muikut vaihteeksi vartaisiin. Grillissä rapeiksi kypsyvät muikkuvartaat saavat makua cajunmausteesta.

Ainekset

500 g
perattuja muikkuja
2 rkl
cajunmaustetta
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa

Lisäksi

varrastikkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita puiset varrastikut veteen likoamaan. Pyyhi tai huuhtele kalat tarvittaessa. Kumoa mausteet kulhoon. Pyöräytä kalat kauttaaltaan mausteseoksessa.

varrastikkuja
500 g
perattuja muikkuja
2 tl
sokeria
2 rkl
cajunmaustetta
1 tl
suolaa
2

Pujota muikut varrastikkuihin. Jotta kalat eivät pyöri vartaissa, aseta pöydälle peräkkäin 5–6 kalaa ja työnnä kaksi varrastikkua koko kalarivin läpin niin, että tikkujen väliin jää muutama senttimetri. Näin kalat eivät pääse pyörimään vartaita käännettäessä.

3

Grillaa vartaat kuumassa grillissä molemmin puolin kypsiksi. Vartaat voi myös halstrata, kypsentää 175-asteisessa uunissa tai paistaa nopeasti muurikassa. Tarjoa cajunmuikut salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.5.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

146

612

5,0 g

1,0 g

2,0 g

2,0 g

23,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli