Hunajainen uunipossu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hunajainen uunipossu

Hunajainen uunipossu
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
180°C
Possunfileet kypsyvät kätevästi samalla pellillä makeansuolaisten omenoiden ja lanttujen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
porsaan sisäfilee
3 kpl
omenaa
500 g
lanttua
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa

MAUSTEÖLJY

1 1/2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
2 tl
srirachakastiketta
1 tl
soijakastiketta
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

2 dl
esikypsennettyjä ohrasuurimoita

Näin teet

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Poista kalvot lihan pinnalta. Kuori ja lohko omenat. Kuori ja kuutioi lanttu.

500 g
porsaan sisäfilee
3 kpl
omenaa
500 g
lanttua
2

Yhdistä 1 rkl öljyä, 2 tl hunajaa ja ripaus suolaa. Pyörittele omenat ja lantut hunajaöljyssä ja laita ne uunipellille. Laita uuniin noin 15 minuutiksi ja valmista sillä aikaa filee.

1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa
3

Ruskista filee tilkassa öljyä pannulla. Siirrä pellille kasvisten viereen. Sekoita mausteöljy ja levitä se fileen pintaan. Työnnä paistolämpömittari fileen keskelle. Kypsennä uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Valele lihaa mausteöljyllä pari kertaa kypsennyksen aikana.

1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 1/2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
soijakastiketta
2 tl
srirachakastiketta
4

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.

2 dl
esikypsennettyjä ohrasuurimoita
5

Ota kypsä liha uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa filee ohran, omenien ja lanttujen kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2019
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja48 g192 g
Proteiinia31 g124 g
Rasvaa13 g53 g
Kuituja7 g28 g
Energiaa kj1889 7554
Energiaa kcal451 1805

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja48 g192 g
Proteiinia31 g124 g
Rasvaa13 g53 g
Kuituja7 g28 g
Energiaa kj1889 7554
Energiaa kcal451 1805
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.