Kinkkuun käärityt ahvenfileet - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkkuun käärityt ahvenfileet

Annokset
5
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Kääräise ahvenfileet ilmakuivattuun kinkkuun ja kypsennä kala meheväksi tomaattiliemessä. Samassa padassa valmistuvat kala, kastike ja kasvislisuke.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
(5–10 kpl) ahvenfileitä
150 g
ilmakuivattua kinkkua
1 rkl
oliiviöljyä
2 1/2 rkl
hienonnettua timjamia

LISÄKSI

200 g
helmitomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi. Ruodot ovat rivissä fileen keskellä. Etsi ruodot tunnustelemalla fileetä sormella leveämmästä päästä kohti pyrstöä. Poista ruotorivi leikkaamalla veitsellä viillot rivin molemmin puolin. Ruodot jäävät irti leikattuun pitkulaiseen palaan, ja loppu filee on ruodoton.

500 g
(5–10 kpl) ahvenfileitä
2

Laita kaksi kinkkusiivua vierekkäin työlaudalle. Sivele siivut öljyllä. Jaa kalat viiteen osaan niin, että jokaisella ruokailijalla on sama määrä kalaa. Aseta kala kinkkusiivujen päälle ja ripottele pinnalle timjamia. Kääri tiukalle rullalle. Tee samoin lopuille ahvenfileille.

150 g
ilmakuivattua kinkkua
1 rkl
oliiviöljyä
2 1/2 rkl
hienonnettua timjamia
3

Huuhtele tomaatit ja pistele niihin reikiä esimerkiksi cocktailtikulla. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Laita tomaatit, valkosipulit ja öljy uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 20 minuuttia.

200 g
helmitomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
4

Lisää kalarullat tomaattiliemeen ja paista vielä 8–10 minuuttia fileiden koosta riippuen. Tarjoa leivän, perunoiden tai pastan kanssa.

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 14.7.2019
Muokattu: 21.8.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g8 g
Proteiinia26 g128 g
Rasvaa18 g92 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1150 5748
Energiaa kcal274 1372

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • valkosipulinkynttä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g8 g
Proteiinia26 g128 g
Rasvaa18 g92 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj1150 5748
Energiaa kcal274 1372

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • valkosipulinkynttä

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.