Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kookosbroileri ja grillileivät

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kookoskermassa marinoidut broilerin sisäfileet saavat eksoottista makua inkivääristä, valkosipulista, limestä ja kardemummasta. Pujota broileripalat vartaisiin ja kypsennä grillissä ohuiden seesamleipien seurana.

Ainekset

400 g
broilerin sisäfileitä
1 rkl
rypsiöljyä

Marinadi

1 kpl
lime
3 cm
pala inkivääriä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
chili
1 tl
kardemummaa
200 ml
(1 prk) kookoskermaa

Viimeistelyyn

1/2
ruukkua korianteria
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Grillileivät

2 tl
kuivahiivaa
1 tl
sokeria
2 1/2 dl
vettä
4 1/2 dl
durumvehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 rkl
paahdettua seesamöljyä
3 rkl
seesaminsiemeniä

Lisäksi

varrastikkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista marinadi. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Säästä mehu kypsien vartaiden maustamista varten. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Sekoita limeraaste, inkivääri, valkosipuli, chili ja kardemumma kookoskermaan.

1 kpl
lime
1 tl
kardemummaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
200 ml
(1 prk) kookoskermaa
3 cm
pala inkivääriä
1 kpl
chili
2

Pane broilerinfileet muovipussiin, kaada päälle marinadi ja sulje pussi. Anna maustua noin 4 tuntia jääkaapissa. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan.

400 g
broilerin sisäfileitä
3

Valmista grillileipien taikina. Sekoita hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen vesi kulhossa. Anna seoksen käydä noin 15 minuuttia, kunnes se kuplii.

1 tl
sokeria
2 tl
kuivahiivaa
2 1/2 dl
vettä
4

Sekoita jauhot, suola, öljy ja seesaminsiemenet ja lisää veteen. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna levätä peitettynä lämpimässä paikassa 40 minuuttia.

1/2 tl
suolaa
4 1/2 dl
durumvehnäjauhoja
1 rkl
paahdettua seesamöljyä
3 rkl
seesaminsiemeniä
5

Kumoa kohonnut grillileipätaikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahdeksaan palaan ja kauli ohuiksi, soikeiksi tai pyöreiksi leiviksi.

6

Hienonna korianteri. Valuta fileet marinadista ja kuivaa paperilla. Pujota fileet pitkittäin varrastikkuihin. Sivele öljyllä. Grillaa vartaita 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta kypsät fileet suolalla, pippurilla, korianterilla ja limemehulla.

1/2
ruukkua korianteria
varrastikkuja
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
lime
7

Paista grillileipiä parilalevyllä noin 2 minuuttia molemmin puolin.

8

Tarjoa leivät vastapaistettuina broilerivartaiden kanssa.

Vinkki: Valmista helppo kastike broilerivartaille sekoittamalla 2 dl maustamatonta jogurttia, 2 rkl makeaa chilikastiketta ja ½ ruukkua tuoretta minttua.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 1.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

621

2598

29,3 g

11,5 g

55,5 g

5,0 g

11,5 g

28,3 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 cm pala inkivääriä,

2 tl kuivahiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli