Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kulman Keittiön soijamarinadi

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Kulman Keittiön maukas soijapohjainen marinadi taipuu moneen ruokaan. Marinadilla maustat maukkaat pihvit ja valmistat herkullisen dipin alkukesän kasviksille. Marinadia käytetään TOK:n Prismojen ja S-markettien palvelutiskin herkuissa, mutta tällä reseptillä voit valmistaa sen myös kotikeittiössä.

Ainekset

Kulman Keittiön soijamarinadi

1/2 dl
soijaa
1 rkl
vettä
2 rkl
ruokosokeria
1 rkl
melassia
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
punaviinietikkaa
3 rkl
sinappia
1/2 tl
sinapinsiemeniä
1/2 tl
paprikajauhetta
1 tl
mustapippuria
1/2 tl
chilirouhetta
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1/2 tl
suolaa

Dippikastike

2 rkl
Kulman Keittiön soijamarinadia
1 prk laktoositonta kermaviiliä
Nippu porkkanaa
0.5 pnt vihreää parsaa
Nippu retiisiä
1 kpl
hunajanauris
1 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Valmista marinadia tulee noin 1 dl, mutta samalla kannattaa valmistaa suurempikin määrä, sillä marinadi säilyy hyvin jääkaapissa suljetussa astiassa useampaankin grillauskertaan.

1/2 dl
soijaa
3 rkl
sinappia
1 rkl
vettä
1 tl
punaviinietikkaa
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
mustapippuria
2 rkl
ruokosokeria
1/2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sinapinsiemeniä
1/2 tl
chilirouhetta
1 rkl
melassia
2

Sekoita soijamarinadi kermaviilin joukkoon ja annostele dippi tarjoiluastioihin. Lisää pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.

2 rkl
Kulman Keittiön soijamarinadia
1 prk laktoositonta kermaviiliä
1 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
3

Pese kesäkasvikset huolellisesti ja siivuta hunajanauris ohuiksi siivuiksi. Lisää kasvikset annoksiin.

Nippu retiisiä
Nippu porkkanaa
0.5 pnt vihreää parsaa
1 kpl
hunajanauris

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 9.2.2019
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

401

1675

35,0 g

3,0 g

14,0 g

9,0 g

3,0 g

6,0 g

12,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl ruokosokeria,

1 rkl melassia,

1 tl punaviinietikkaa,

0,5 tl sinapinsiemeniä,

0,5 tl chilirouhetta,

0,5 tl valkosipulijauhetta,

2 rkl Kulman Keittiön soijamarinadia,

1 prk laktoositonta kermaviiliä,

Nippu porkkanaa,

0,5 pnt vihreää parsaa,

Nippu retiisiä,

1 kpl hunajanauris.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli