Lämpimän mausteinen bataattivuoka - Yhteishyvä

Lämpimän mausteinen bataattivuoka

Lämpimän mausteinen bataattivuoka
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Bataattivuoka on koko perheen uusi lempiruoka. Makeasta bataattimuusista valmistettava vuokaruoka maistuu sekä liha- että kasvisversiona.
Jaa Somessa

Ainekset

BATAATTIMUUSI

600 g
(1 kpl) bataatti
200 g
(2 kpl) perunaa
1 rkl
margariinia
1 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna

TÄYTE

1 kpl
Sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa TAI 2 pkt (à 250 g) maitoproteiinista valmistettua Mifu jauhista TAI 2 ps (à 225 g) Elovena Muru -kaurajauhista
1 1/2 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
1/4 tl
kanelia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
3 rkl
tomaattisosetta
1 tl
siirappia
1 dl
vettä
100 g
(0,5 pussia) pakasteherneitä

Näin teet

1

Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne vähässä vedessä kypsäksi, valuta ja soseuta sähkövatkaimella. Lisää margariini ja suola. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kananmuna joukkoon.

600 g
(1 kpl) bataatti
200 g
(2 kpl) perunaa
1 rkl
margariinia
1 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha tai jauhis öljyssä paistinpannulla. Lisää sipulit ja mausteet paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoitellen. Sekoita tomaattisose, siirappi ja vesi paistokseen. Kuumenna 3 minuuttia. Lisää herneet.

1 kpl
Sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa TAI 2 pkt (à 250 g) maitoproteiinista valmistettua Mifu jauhista TAI 2 ps (à 225 g) Elovena Muru -kaurajauhista
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
tomaattisosetta
1 tl
siirappia
1 dl
vettä
100 g
(0,5 pussia) pakasteherneitä
1/4 tl
kanelia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
oreganoa
1 1/2 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 tl
jauhettua korianteria
3

Levitä täyte noin 2 litran vetoisen uunivuoan tai neljän annosvuoan pohjalle. Lusikoi bataattisose päälle ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 25–35 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.1.2019
Muokattu: 19.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g142 g
Proteiinia13 g52 g
Rasvaa15 g61 g
Kuituja6 g24 g
Energiaa kj1454 5815
Energiaa kcal347 1388

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 rkl tomaattisosetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g142 g
Proteiinia13 g52 g
Rasvaa15 g61 g
Kuituja6 g24 g
Energiaa kj1454 5815
Energiaa kcal347 1388

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 rkl tomaattisosetta

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.