Lihamestarin japanilainen grillifilee - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihamestarin japanilainen grillifilee

Lihamestarin japanilainen grillifilee
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Itäkeskuksen Food Market Herkun lihamestari Miro Söderholm lainaa lihareseptissään makuja Japanista. Naudan filee grillataan kevyesti ja maustetaan itse tehdyllä ponzu-kastikkeella. Lihan kanssa Miro tarjoaa parsasta tai varsiparsakaalista tehtyä japanilaista salaattia.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
naudan ulkofileetä

PONZU-KASTIKE

1 1/4 dl
soijakastiketta
2 1/2 dl
riisiviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
1 dl
sitruunamehua
1/2 dl
limemehua

JAPANILAINEN VIHREÄ SALAATTI

1/2 dl
seesamiöljyä
1 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
wasabia
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa tai varsiparsakaalia eli broccolinia
1 rkl
seesaminsiemeniä
1 - 2 kpl
punaista chiliä

”Japanilainen grillifilee on helppo valmistaa, on verrattain kevyt ja sopii erittäin hyvin kesällä ulkona syötäväksi. Salaatin voi valmistaa myös esimerkiksi vihreistä pavuista tai kurkusta.”

Vinkki: Valitse filee, joka on marmoroitunut – siitä valmistuu erityisen hyvä japanilainen grillifilee.

Näin teet

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa.

600 g
naudan ulkofileetä
2

Valmista ponzu-kastike. Yhdistä kaikki ainekset. Anna maustua sen aikaa, kun valmistat parsasalaatin ja lihan.

1 1/4 dl
soijakastiketta
2 1/2 dl
riisiviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
1 dl
sitruunamehua
1/2 dl
limemehua
3

Valmista salaatti. Yhdistä kulhossa öljy, etikka, soijakastike ja inkivääriraaste. Kuori valkosipuli ja purista se joukkoon. Lisää wasabi. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Leikkaa nuput pois ja veistä parsoista ohuita lastuja. Jos käytät varsiparsakaalia, höyrytä niitä hetki ja paloittele ne. Lisää parsalastut ja -nuput tai varsiparsakaalit kulhoon. Sekoita hyvin. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Leikkaa chili viistosti ohuiksi renkaiksi. Siirrä siemenet ja chili syrjään viimeistelyä varten.

1/2 dl
seesamiöljyä
1 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
wasabia
500 g
(1 nippu) vihreää parsaa tai varsiparsakaalia eli broccolinia
1 rkl
seesaminsiemeniä
1 - 2 kpl
punaista chiliä
4

Leikkaa ulkofileestä poikkisyin 4 sormen paksuista pihviä (à 150 g). Grillaa pihveihin kaunis väri kuumassa grillissä. Voit myös paahtaa pihvit nopeasti kuumalla pannulla. Pihvit saavat jäädä sisältä raaoiksi. Pihvit eivät tarvitse mausteita, sillä ne dipataan ponzu-kastikkeeseen. Anna vetäytyä hetki.

5

Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi. Jaa liha ja salaatti lautasille ja ponzu-kastike pieniin kulhoihin. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja chilillä.

Resepti
Miro Söderholm
Kuvausjärjestelyt
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.5.2019
Muokattu: 24.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g76 g
Proteiinia41 g164 g
Rasvaa8 g32 g
Kuituja5 g19 g
Energiaa kj1438 5753
Energiaa kcal344 1374

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl seesamiöljyä

  • 1 rkl raastettua inkivääriä

  • 0.5 tl wasabia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g76 g
Proteiinia41 g164 g
Rasvaa8 g32 g
Kuituja5 g19 g
Energiaa kj1438 5753
Energiaa kcal344 1374

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl seesamiöljyä

  • 1 rkl raastettua inkivääriä

  • 0.5 tl wasabia

Resepti
Miro Söderholm
Kuvausjärjestelyt
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.