Lipeäkala portugalilaiseen tapaan - Yhteishyvä

Lipeäkala portugalilaiseen tapaan

Lipeäkala portugalilaiseen tapaan
Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen lipeäkalaan, upota lipeäkalapalat sahramilla juhlavaksi maustettuun, oliiveilla ja sitruunalla piristettyyn tomaattikastikkeeseen.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
lipeäkalaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa

KASTIKE

6 kpl
perunaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
1 kpl
sitruuna
2 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
tölkkiä (à 400 g) kuorittuja tomaatteja
1 dl
vettä
1 kpl
pussi (0,5 g) sahramia
2 dl
oliiveja
1 dl
persiljaa silputtuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

rapeakuorista leipää

Näin teet

1

Laita kalat teräskattilaan nahkapuoli alaspäin. Kaada päälle vettä niin, että kalat peittyvät. Mausta suolalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kaloja matalalla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Nosta kalapalat reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle valumaan.

1 l
vettä
1 tl
suolaa
1 kg
lipeäkalaa
2

Kuori ja paloittele perunat 4–6 osaan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Purista sitruunan mehu.

6 kpl
perunaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruuna
1 kpl
sipuli
3

Kuumenna öljy isolla pannulla tai laakeassa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla 1–2 minuuttia. Sekoita perunat joukkoon ja paista 3–5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen ja vesi. Puolita tomaatit paistinlastalla. Lisää sahrami ja sitruunamehu. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
pussi (0,5 g) sahramia
1 kpl
sitruuna
2 kpl
tölkkiä (à 400 g) kuorittuja tomaatteja
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
sipuli
1 dl
vettä
6 kpl
perunaa
4

Lisää oliivit, persilja, suola ja pippuri. Sekoita. Lisää kypsät kalapalat ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa leivän kanssa.

2 dl
oliiveja
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
persiljaa silputtuna
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.11.2018
Muokattu: 22.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g63 g
Proteiinia2 g9 g
Rasvaa10 g40 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj725 2901
Energiaa kcal173 693

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kg lipeäkalaa

  • 1 l vettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 dl vettä

  • 1 kpl pussi (0,5 g) sahramia

  • 1 dl persiljaa silputtuna

  • 0.5 tl suolaa

  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria

  • rapeakuorista leipää

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g63 g
Proteiinia2 g9 g
Rasvaa10 g40 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj725 2901
Energiaa kcal173 693

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kg lipeäkalaa

  • 1 l vettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 dl vettä

  • 1 kpl pussi (0,5 g) sahramia

  • 1 dl persiljaa silputtuna

  • 0.5 tl suolaa

  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria

  • rapeakuorista leipää

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.