Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Merimiehen possupata

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
5 Annosta
Hidas haudutus olutkylvyssä tekee possun lavasta ihanan mureaa ja suussa sulavaa. Kypsennä samassa vuoassa lisukkeena nautittavat kasvikset.

Ainekset

1 kg
possun suolalapaa
2 tl
fenkolinsiemeniä
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 l
tummaa lagerolutta
500 g
(4-5 kpl) perunaa
4 kpl
sipulia
200 g
lanttua
2 kpl
porkkanaa
1/2 kpl
ruukku persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Leikkaa lihan pinnassa olevaan rasvakerrokseen viillot. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Hiero mausteet lihan pintaan.

1 kg
possun suolalapaa
2 tl
fenkolinsiemeniä
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2

Ruskista liha öljyssä pannulla molemmin puolin. Ruskista myös rasvakerros. Laita liha hieman lihapalaa suurempaan uunivuokaan. Kaada olut vuokaan. Laita liha uuniin 15 minuutiksi. Käännä liha ympäri ja laita taas uuniin 15 minuutiksi. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Hauduta 2 ½ tuntia. Käännä liha kypsennyksen puolivälissä.

1 rkl
rypsiöljyä
1/2 l
tummaa lagerolutta
3

Kuori ja halkaise perunat ja sipulit. Kuori ja lohko lanttu ja porkkanat suuriksi paloiksi. Laita vihannekset lihan kanssa vuokaan ja kypsennä vielä tunti.

500 g
(4-5 kpl) perunaa
4 kpl
sipulia
200 g
lanttua
2 kpl
porkkanaa
4

Viimeistele pata persiljalla ennen tarjoilua.

1/2 kpl
ruukku persiljaa hienonnettuna
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

547

2290

30,0 g

9,6 g

21,2 g

8,2 g

2,6 g

40,6 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli