Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen kurpitsakuskus

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Väritä kuskus myskikurpitsalla ja mausta sitruksilla, rusinoilla ja oliiveilla. Nopea kurpitsakuskus on näyttävä lisuke ja mainio ateria sellaisenaankin.

Ainekset

500 g
(1/2 kpl) myskikurpitsaa
2 kpl
appelsiinia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punasipuli
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
30 g
(2 rkl) inkivääriä raastettuna
3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
kuskusia
1 dl
rusinoita
1 dl
oliiveja
2 dl
vettä
1/2 kpl
sitruunan mehu
1 tl
jauhettua korianteria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori kurpitsa ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele appelsiinit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Halkaise tomaatit ja raasta inkivääri.

500 g
(1/2 kpl) myskikurpitsaa
2 kpl
appelsiinia
1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
30 g
(2 rkl) inkivääriä raastettuna
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
2

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista kurpitsaa, valkosipulia ja inkivääriä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää sipuli ja paista 2 minuuttia. Lisää kuskus, rusinat ja oliivit, kuullota hetki. Lisää vesi ja anna sen kiehahtaa. Laske lieden lämpöä niin, että vesi kiehuu hiljaa poreillen. Peitä pannu kannella tai foliolla ja annan kuskusin kypsyä 5 minuuttia.

3 rkl
oliiviöljyä
1 dl
kuskusia
1 dl
rusinoita
1 dl
oliiveja
2 dl
vettä
3

Mausta kuskus sitruunamehulla, korianterilla, suolalla ja kanelilla. Sekoita appelsiinipalat ja tomaatit joukkoon.

1/2 kpl
sitruunan mehu
1 tl
jauhettua korianteria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
kanelia
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 24.9.2019
|
Muokattu: 10.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

299

1250

12,3 g

1,8 g

37,5 g

21,3 g

8,5 g

5,0 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli