Vegaaninen mustaherukkajuustokakku - Yhteishyvä

Vegaaninen mustaherukkajuustokakku

Vegaaninen mustaherukkajuustokakku
Paloja
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Leivo raikas mustaherukkakakku juustokakun tyyliin vegaanisista raaka-aineista.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Digestivekeksejä (vegaanisia)
50 g
Margariinia (vegaanista)

TÄYTE

2 kpl
(à 150 g) kauralevitettä (esim. Oatly påmackan)
500 g
(1 prk) jogurttihapatettua soijavalmistetta
1 1/2 dl
Tomusokeria
1/2 dl
Perunajauhoja
1/2 dl
Sitruunamehua

MARJASOSE

200 g
(1 pussi) mustaherukoita (pakaste)
1/2 dl
Sokeria
1/4 dl
vettä

Vinkki: Voit käyttää marjasoseeseen myös puolukoita tai mustikoita.

Näin teet

1

Tee ensin marjasose. Ota noin ½ dl herukoita erikseen ja laita ne takaisin pakastimeen. Kumoa loput marjat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

200 g
(1 pussi) mustaherukoita (pakaste)
1/4 dl
vettä
1/2 dl
Sokeria
2

Säädä uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.

50 g
Margariinia (vegaanista)
200 g
Digestivekeksejä (vegaanisia)
3

Vatkaa levite ja soijavalmiste kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja sitruunamehu täytteeseen.

2 kpl
(à 150 g) kauralevitettä (esim. Oatly påmackan)
500 g
(1 prk) jogurttihapatettua soijavalmistetta
1/2 dl
Sitruunamehua
1/2 dl
Perunajauhoja
1 1/2 dl
Tomusokeria
4

Säästä 2 rkl marjasosetta kakun pinnalle. Levitä puolet lopusta soseesta keksipohjalle. Levitä puolet täytteestä vuokaan. Toista kerrokset. Tiputa loppu sose pisaroina kakun pinnalle. Vedä tikulla pisaroiden läpi, niin että pintaan muodostuu kuvioita.

5

Paista kakkua uunissa ensin 20 minuuttia. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 25 minuuttia.

6

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoa loput marjat kakun kanssa. Säilytä kakku jääkaapissa.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.11.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g376 g
Proteiinia3 g40 g
Rasvaa6 g77 g
Kuituja2 g20 g
Energiaa kj854 10245
Energiaa kcal204 2447

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.25 dl vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g376 g
Proteiinia3 g40 g
Rasvaa6 g77 g
Kuituja2 g20 g
Energiaa kj854 10245
Energiaa kcal204 2447

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.25 dl vettä

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.