Vegaaniset piparit - Yhteishyvä

Vegaaniset piparit

Vegaaniset piparit
Kappaleita
3
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Reilusti mausteinen piparkakkutaikina tehdään vegaanisena, ilman munia ja maitotuotteita. Ruistaikinasta leivotut piparkakut ovat ihanan rapeita.
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Fariinisokeria
1 1/2 dl
Tummaa siirappia
2 tl
Kanelia
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Pomeranssinkuorta
1 tl
Jauhettua inkivääriä
1/4 tl
(¼ tl) jauhettua neilikkaa
2 tl
Ruokasoodaa
125 g
Leivontamargariinia (vegaanista)
1/2 dl
Kauravalmistetta (”kermaa”)
5 dl
Ruisjauhoja

Näin teet

1

Mittaa fariinisokeri kattilaan, lisää siirappi, kaneli, kardemumma, pomeranssi, inkivääri ja neilikka isoon kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja lisää sooda voimakkaasti sekoittaen. Anna soodan kohottaa siirappiseosta rauhassa sekoittamatta ja seoksen jäähtyä kattilassa huoneenlämpöiseksi.

1 tl
Kardemummaa
1 dl
Fariinisokeria
2 tl
Kanelia
1 tl
Jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl
Tummaa siirappia
1 tl
Pomeranssinkuorta
2 tl
Ruokasoodaa
2

Ota margariini huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita margariinikuutiot muutamassa erässä siirappiseokseen.

125 g
Leivontamargariinia (vegaanista)
3

Lisää kauravalmiste ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi taikinaksi. Kääri se kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.

1/2 dl
Kauravalmistetta (”kermaa”)
5 dl
Ruisjauhoja
4

Säädä uuni 200 asteeseen. Kauli kylmä taikina reilusti jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Painele taikinasta muoteilla piparkakkuja. Paista leivinpaperoidulla pellillä uunissa noin 5 minuuttia.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.11.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja135 g405 g
Proteiinia9 g27 g
Rasvaa4 g13 g
Kuituja13 g38 g
Energiaa kj2707 8120
Energiaa kcal647 1940

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Kanelia

  • 1 tl Kardemummaa

  • 1 tl Pomeranssinkuorta

  • 1 tl Jauhettua inkivääriä

  • 0,25 tl (¼ tl) jauhettua neilikkaa

  • 2 tl Ruokasoodaa

  • 125 g Leivontamargariinia (vegaanista)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja135 g405 g
Proteiinia9 g27 g
Rasvaa4 g13 g
Kuituja13 g38 g
Energiaa kj2707 8120
Energiaa kcal647 1940

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Kanelia

  • 1 tl Kardemummaa

  • 1 tl Pomeranssinkuorta

  • 1 tl Jauhettua inkivääriä

  • 0,25 tl (¼ tl) jauhettua neilikkaa

  • 2 tl Ruokasoodaa

  • 125 g Leivontamargariinia (vegaanista)

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.