Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laskiaisen suklaapullat

Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Suklaalaskiaispullat saavat makua ja suklaisen värin kaakaojauheesta. Täytteeseen yhdistetään tummaa suklaata ja mantelimassaa.

Ainekset

Taikina

5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Kaakaojauhetta
150 g
Margariinia
12 dl
Vehnäjauhoja

Voiteluun

1 kpl
Muna

Täyte

100 g
Tummaa suklaata
150 g
Mantelimassaa

Kermavaahto

2 dl
Vispikermaa
1 rkl
kaakaojauhetta
1 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita kaakao ja 3 dl jauhoista keskenään ja vatkaa seokseen. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Kaakaojauhetta
150 g
Margariinia
12 dl
Vehnäjauhoja
2

Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä pullia. Nosta pullat pellille ja kohota 15 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

1 kpl
Muna
3

Sulata suklaa vesihauteessa. Raasta kulhoon mantelimassa ja sekoita se suklaaseen.

100 g
Tummaa suklaata
150 g
Mantelimassaa
4

Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Koverra pullista hieman sisustaa pois lusikalla ja sekoita se suklaamassaan.

5

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kaakaolla ja sokerilla.

2 dl
Vispikermaa
1 rkl
kaakaojauhetta
1 rkl
Sokeria
6

Täytä pullien koverretut kohdat suklaamassalla. Nosta päälle kermavaahtoa. Aseta lakit päälle ja koristele tomusokerilla.

Vinkki: Leikkaa paperiin sydämenmuotoinen kuvio ja ripottele tomusokeri paperin avulla sydämen muotoon.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.1.2010
|
Muokattu: 7.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

269

1127

9,2 g

3,0 g

38,6 g

15,3 g

1,5 g

6,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli