Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laskiaisen sydänpullat

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Tässä laskiaispullat kaikilla herkuilla! Täytteenä on sekä hilloa että marsipaania.

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Kardemummaa
1 kpl
Muna
8 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Pehmeää voita tai margariinia

Voiteluun

1 kpl
Muna

Täyte

150 g
Mantelimassaa
3 dl
Vispikermaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Mansikka- tai vadelmahilloa

Pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaksi. Pyörittele palat pulliksi ja anna kohota leivinpaperilla päällystetyllä pellillä. Voitele pullat rikkivatkatulla munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Halkaise pullat jäähtyneinä. Voit halutessasi tehdä kansista muotilla sydämen malliset. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Pane pohjan päälle mantelimassaviipale. Pursota tai lusikoi päälle kermavaahtoa ja valuta pinnalle hilloa. Nosta pullien päälle kannet ja tupsauta pinnalle tomusokeria.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 1.2.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

538

2250

25,7 g

14,3 g

63,6 g

24,8 g

2,2 g

10,9 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

0,5 tl Suolaa,

2 tl Kardemummaa,

1 tl Vaniljasokeria,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli