Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lettutaikina

timer-icon30 min  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Pistä pystyyn lettukestit! Paras lettutaikina syntyy, kun annat taikinan turvota rauhassa. Tarjoa herkulliset letut hillon, kermavaahdon ja marjojen kanssa.

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Maitoa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Lisäksi

50 g
Margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Riko kananmunat juomalasiin ja kaada ne sitten kulhoon. Vatkaa vispilällä sen verran, että kananmunien rakenne rikkoutuu. Kaada maito kananmunien joukkoon ja sekoita. Lisää vehnäjauhot, sokeri ja suola. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Jätä taikina huoneenlämpöön turpoamaan 30 minuutiksi.

5 dl
Maitoa
2 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
2

Kun taikina on turvonnut, laita paistinpannu liedelle ja säädä liesi keskilämmölle. Laita 1 tl margariinia pannulle ja anna sen sulaa. Ota keittokauhaan noin 1 dl taikinaa ja kaada se pannulle. Nosta pannun reunaa varovasti ja pyörittele pannua niin, että taikina leviää isoksi letuksi. Paista lettua noin 2 minuuttia, kunnes sen pinta on hyytynyt ja reuna alkaa ruskistua. Käännä lettu paistinlastalla. Paista toiselta puolelta noin 1 minuutti. Siirrä lettu paistinlastalla lautaselle. Paista kaikki letut samalla tavalla.

50 g
Margariinia

Vinkki: Kun annat lettutaikinan turvota puoli tuntia ennen paistamista, letut pysyvät paremmin kasassa ja paistaminen on helpompaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.4.2018
|
Muokattu: 14.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

129

539

5,1 g

1,6 g

15,6 g

3,8 g

0,6 g

4,8 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli