Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halloween-kakku

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Halloweenin tuijotuskakussa on kekseillä höystetty pohja ja raikas sitruunarahkakuorrutus. Viimeistele kakku keksisilmillä ja kutsu kaverit mukaan tuijotuskilpailuun!

Ainekset

10 kpl
Tummaa täytekeksiä
4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 3/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria

Kostutus

1 dl
Maitoa
1 tl
Vaniljasokeria

Täyte ja kuorrute

2 dl
(1 prk) vispikermaa
400 g
(2 prk) sitruunarahkaa
1 1/2 dl
Vadelmahilloa

Lisäksi

10 kpl
Pyöreää salmiakkikarkkia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (18–20 cm).

2

Irrota keksien puolikkaat varovasti toisistaan niin, että täyte jää toiseen puolikkaaseen. Laita täytettä sisältävät rasiaan ja säästä koristeluun. Murenna täytteettömät puolikkaat esimerkiksi muovipussissa kaulimella painellen.

10 kpl
Tummaa täytekeksiä
3

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa keksimurut, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele seos varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa taikinaa ei tartu tikkuun.

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 3/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
4

Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.

5

Vaahdota kerma. Sekoita rahka vaahtoon. Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Sekoita kostutus maidosta ja vaniljasokerista. Kostuta pohjakerros. Levitä sille puolet hillosta ja ¼ kermarahkaa. Tee toinen kerros samoin. Nosta kansi paikoilleen ja kuorruta kakku. Peitä kuvulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
400 g
(2 prk) sitruunarahkaa
1 dl
Maitoa
1 tl
Vaniljasokeria
1 1/2 dl
Vadelmahilloa
6

Paina salmiakit keksien täytteeseen ja asettele keksit kakun reunoille ja päälle.

10 kpl
Pyöreää salmiakkikarkkia
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.9.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

301

1259

13,0 g

7,8 g

37,8 g

27,1 g

0,7 g

7,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli