Juustoinen viikunapiiras - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen viikunapiiras

Juustoinen viikunapiiras
Paloja
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
180°C
Tee juustopiirakan täyte näppärästi juustokermasta ja lado päälle makoisia viikunoita, niin pöydässäsi on pian kauden kaunein ja maukkain suolainen piiras.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

150 g
margariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
grahamjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna

TÄYTE

220 g
viikunoita
2 1/2 dl
(1 prk) juustokermaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
3 kpl
kananmunaa
4 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa

Näin teet

1

Nypi pehmeä rasva sekä vehnä- ja grahamjauhot murumaiseksi. Lisää suola ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka (Ø 20 cm) margariinilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan ja laita jääkaappiin tunniksi.

150 g
margariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 dl
grahamjauhoja
1 kpl
kananmuna
2

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Esipaista piiraspohjaa uunin alaosassa 15 minuuttia.

3

Halkaise viikunat. Yhdistä kulhossa kerma, kermaviili ja kananmunat. Hienonna timjami ja lisää se kermaseokseen. Mausta suolalla ja sekoita.

220 g
viikunoita
200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 1/2 dl
(1 prk) juustokermaa
3 kpl
kananmunaa
4 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
4

Levitä kermaseos esipaistetulle pohjalle ja laita viikunat pinnalle. Paista 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.8.2019
Muokattu: 12.8.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g262 g
Proteiinia15 g118 g
Rasvaa35 g276 g
Kuituja4 g30 g
Energiaa kj2114 16909
Energiaa kcal505 4039

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g262 g
Proteiinia15 g118 g
Rasvaa35 g276 g
Kuituja4 g30 g
Energiaa kj2114 16909
Energiaa kcal505 4039
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.