Kaali-fetapiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaali-fetapiirakka

Kaali-fetapiirakka
Annokset
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Tässä piirakassa yhdistyvät kolme suosikkia: feta-, kaali- ja lihapiirakka. Nauti ruokaisa peltipiirakka hieman jäähtyneenä raikkaan salaatin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1200 g
(2 pkt) lehtitaikinalevyjä
400 g
(1 pkt) jauhelihaa tai 2 pkt (à 225 g) kaurajauhista
1 1/4 kg
suippokaalia
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
vettä
1 rkl
liha- tai kasvisfondia
2 tl
oreganoa
1 tl
timjamia
2 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
400 g
(2 pkt) fetajuustoa

LISÄKSI

1 kpl
kananmuna
2 rkl
seesaminsiemeniä

Vinkki: Voit pakastaa piirakan annospaloina tai levynä.

Näin teet

1

Kaali-fetapiirakka-vaihe-1Ota taikinat ja jauheliha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia etukäteen. Hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kaalia ja sipuleita öljyssä isolla pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää vesi, fondi ja yrtit. Hauduta kunnes neste haihtuu. Lisää siirappi ja kaada seos kulhoon. Ruskista jauheliha tai kaurajauhis öljyssä pannulla. Sekoita se kaaliin. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Murenna feta ja lisää täytteeseen.

1200 g
(2 pkt) lehtitaikinalevyjä
1 1/4 kg
suippokaalia
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
liha- tai kasvisfondia
1/2 dl
vettä
1 tl
timjamia
2 tl
oreganoa
2 rkl
siirappia
400 g
(1 pkt) jauhelihaa tai 2 pkt (à 225 g) kaurajauhista
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
400 g
(2 pkt) fetajuustoa
2

Kaali-fetapiirakka-vaihe-2Säädä uuni 200 asteeseen. Kauli toinen taikinalevy leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi ja vedä leivinpapereineen pellille. Kauli toinen taikinalevy hieman pohjaa pienemmäksi kanneksi.

3

Kaali-fetapiirakka-vaihe-3Levitä täyte piirakkapohjalle niin, että reunoista jää pari senttiä ilman täytettä. Painele täyte käsin tiiviimmäksi. Laita kansilevy täytteen päälle. Käännä pohjataikinan reunat kannen päälle ja nipistä hyvin kiinni.

4

Kaali-fetapiirakka-vaihe-4Voitele piirakan pinta kananmunalla, johon on sekoitettu 1 tl vettä. Tee kanteen viiltoja veitsellä tai pistele se haarukalla. Ripottele siemenet pinnalle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.7.2019
Muokattu: 10.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g92 g
Proteiinia15 g183 g
Rasvaa20 g243 g
Kuituja2 g29 g
Energiaa kj1158 13900
Energiaa kcal277 3321

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1200 g (2 pkt) lehtitaikinalevyjä

  • 1 rkl liha- tai kasvisfondia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g92 g
Proteiinia15 g183 g
Rasvaa20 g243 g
Kuituja2 g29 g
Energiaa kj1158 13900
Energiaa kcal277 3321

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1200 g (2 pkt) lehtitaikinalevyjä

  • 1 rkl liha- tai kasvisfondia

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.