Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marianneleivokset

Fork and knife
7 Kappaletta
Fork and knife
7 Kappaletta
Suussa sulavissa leivonnaisissa on Marianne-karkkirouhetta. Leikkaa leivokset korkealla muotilla tai leikkaa neliöiksi.

Ainekset

4 kpl
Munaa
1 dl
Sokeria
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria

Täyte

3 dl
Vispikermaa
1 dl
Tomusokeria
250 g
Mascarponejuustoa
120 g
Marianne-rouhetta
5 kpl
Liivatelehteä
1 dl
Kuumaa maitoa

Pinnalle

30 g
Marianne-rouhetta
2 dl
Pakastevadelmia (halutessasi)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.

4 kpl
Munaa
1 dl
Sokeria
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
2

Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Lisää rouhe ja mascarpone. Sekoita tasaiseksi. Puserra liivatteista vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan maitoon. Lisää liuos täytteeseen sekoittaen. Anna täytteen jähmettyä jonkin aikaa.

5 kpl
Liivatelehteä
1 dl
Kuumaa maitoa
120 g
Marianne-rouhetta
250 g
Mascarponejuustoa
1 dl
Tomusokeria
3 dl
Vispikermaa
3

Puolita torttupohja. Levitä täyte toiselle pohjalle, nosta päälle toinen pohja. Peitä kakku kelmulla ja pane päälle leikkuulauta. Anna jähmettyä viileässä.

4

Ota levystä joko korkealla sydänmuotilla leivoksia tai leikkaa levy neliöiksi. Koristele Marianne-rouheella ja halutessasi vadelmilla.

2 dl
Pakastevadelmia (halutessasi)
30 g
Marianne-rouhetta

Vinkki: Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, kuumenna niitä mikrossa muutaman minuutin ajan.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

538

2251

31,0 g

19,6 g

49,0 g

35,7 g

1,6 g

14,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

30 g Marianne-rouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli