Rapea mansikkakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapea mansikkakakku

Annokset
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Yhdistä mansikka- ja toscakakun parhaat puolet: korvaa perinteinen sokerikakkupohja isoilla mantelikekseillä, täytä vaaleanpunaisella mansikkarahkalla ja kruunaa komeaksi tuoreilla mansikoilla.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJAT

100 g
voita
100 g
(1 ps) mantelilastuja
1 dl
sokeria
3 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
maitoa
1 rkl
siirappia

TÄYTE

5 dl
mansikoita
4 dl
(2 prk) vispikermaa
1 dl
sokeria
250 g
maitorahkaa
2 rkl
sitruunamehua

KORISTEEKSI

5 dl
mansikoita
minttua

Vinkki: Voit paistaa pohjat jo edellisenä päivänä ja säilyttää leivinpaperin alla huoneenlämmössä. Kokoa kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta pohjat pysyvät rapeina.

Näin teet

Rapea mansikkakakku vaihekuva 1
1

Säädä uuni 175 asteeseen. Valmista pohjat. Pilko voi kattilaan. Lisää muut aineet. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Anna kiehua noin puoli minuuttia.

Rapea mansikkakakku vaihekuva 2
2

Levitä taikina neljäksi pyöreäksi levyksi (ø 13 cm) leivinpapereille niin, että jokainen levy on omalla leivinpaperilla. Pohjat leviävät paistettaessa, joten tee ne keskelle paperia. Kypsennä yksi pohja kerrallaan uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne paperista.

Rapea mansikkakakku vaihekuva 3
3

Valmista täyte. Perkaa ja survo mansikat. Vaahdota kerma sokerin kanssa. Sekoita mansikkasurvos ja rahka kermavaahtoon. Mausta sitruunamehulla.

Rapea mansikkakakku vaihekuva 4
4

Kokoa kakku juuri ennen tarjoamista suoraan tarjoiluvadille. Viipaloi tai puolita mansikat koristeeksi kakun päälle. Lisää minttua halutessasi.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2019
Muokattu: 5.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g275 g
Proteiinia5 g64 g
Rasvaa24 g288 g
Kuituja2 g24 g
Energiaa kj1410 16923
Energiaa kcal337 4042

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g275 g
Proteiinia5 g64 g
Rasvaa24 g288 g
Kuituja2 g24 g
Energiaa kj1410 16923
Energiaa kcal337 4042
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.