Spelttipatonki - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Spelttipatonki

Kappaleita
2
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
225°C
Rikasta aromikas vehnäpatonki spelttijauhoilla. Tarjoa itse tehtyä patonkia esimerkiksi keiton kanssa tai täytä eväspatongiksi. Samasta taikinasta leivot myös herkulliset sämpylät.
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
vettä
10 g
1/5 pakettia hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa
2 dl
spelttijauhoja
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
suolaa

Vinkki: Mausta patonki rullausvaiheessa esimerkiksi juustolla tai pestolla. Laita haluamasi täyte suorakaiteen malliseksi taputellun taikinan päälle ja rullaa patongiksi.

Näin teet

1

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon suola ja spelttijauhot.

2 1/2 dl
vettä
10 g
1/5 pakettia hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa
suolaa
2 dl
spelttijauhoja
2

Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneessa noin kymmenen minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikinan tulee olla kimmoisaa, mutta kuitenkin pehmeää. Anna kohota liinan alla kulhossa 30 minuuttia.

4 1/2 dl
vehnäjauhoja
3

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Pyöritä molemmista taikinapaloista pallot ja jätä ne lepäämään liinan alle pöydälle noin 10 minuutiksi.

4

Muotoile pallot patongiksi kääntämällä ne ylösalaisin ja taputtelemalla kevyesti suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Tämän jälkeen rullaa taikinalevyt yläreunasta aloittaen napakaksi pötköksi. Rullaa taikinapötköä vielä pöydällä, jotta saat patonkiin pituutta.

5

Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaisiksi, noin tunnin verran.

6

Säädä uuni 225 asteeseen. Laita uunin pohjalle 3 dl kuumaa vettä uuninkestävässä astiassa.

7

Viillä kohonneiden patonkien pintaan pystysuuntaiset viillot. Paista patonkeja uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen syömistä.

Resepti
Kaisa Johansson
Kuvat
Kimmo Ervola
Julkaistu: 28.5.2019
Muokattu: 23.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja109 g217 g
Proteiinia22 g44 g
Rasvaa4 g8 g
Kuituja12 g24 g
Energiaa kj2444 4887
Energiaa kcal584 1167

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja109 g217 g
Proteiinia22 g44 g
Rasvaa4 g8 g
Kuituja12 g24 g
Energiaa kj2444 4887
Energiaa kcal584 1167

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • suolaa

Resepti
Kaisa Johansson
Kuvat
Kimmo Ervola

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.