Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pietari

Ilmainen e-viisumi netistä ja Pietariin – muttei vielä Allegro-junalla

Teksti:
Kirsi Särkkä
Kuvat:
Julia Grogorjeva / 123RF
Julkaistu: 1.10.2019
Muokattu: 31.8.2020
Vielä ehdit suunnata syyslomareissulle Pietarin sykkeeseen uuden e-viisumin kera. E-viisumi tuo helpotusta Pietarin reissuille jo muilla kulkuneuvoilla, muttei vielä junalla.

Lokakuun alussa käyttöön otettu e-viisumi helpottaa huomattavasti suomalaisten matkailua Pietariin ja Leningradin alueelle. Maksuttoman e-viisumin voi hakea kätevästi netistä vähintään neljä päivää ennen matkaa. E-viisumi on voimassa 30 päivää ja sillä voi tehdä kerralla maksimissaan kahdeksan päivän yhtäjaksoisen matkan.

Toistaiseksi sähköisten viisumien käyttö ei onnistu junaliikenteessä, sillä e-viisumien tarkastukseen ei ole vielä teknistä valmiutta. Tarkkaa tietoa siitä, milloin e-viisumi tulee juniin, ei vielä ole.

Lisätietoja e-viisumista

Nauti nähtävyyksistä kesän turistiruuhkien jälkeen

– Syys- ja talvikaudella Pietarissa on aivan oma tunnelmansa. Kaupungissa riittää aina vipinää, mutta matkailijoiden suosimat kohteet ovat huomattavasti rauhallisempia kuin kesäsesongin aikaan. Jos haluat tutustua rauhassa kaupungin ”pakollisiin” nähtävyyksiin, Eremitaasiin, Pietarhoviin ja Pietari-Paavalin linnoitukseen, nyt on hyvä hetki, Pietarin Sokos Hotelleista vastaavan OOO Sokotelin toimitusjohtaja Petri Schaaf vinkkaa.

Schaafin mukaan kaupunki tarjoaa takuuvarmasti jokaiselle jotakin. On nähtävyyksiä, kulttuuri- ja urheilutarjontaa laidasta laitaan, ravintoloiden makuelämyksiä ja kivoja retkikohteita.

– Esimerkiksi Katariinan palatsi puistoineen, Uusi Hollanti -saari ja Pietarin planetaario ovat tutustumisen arvoisia paikkoja. Kaupungista voi nauttia suomalaisittain edullisesti. Esimerkiksi kunnon illallismenun kahdelle saa jo noin 50 eurolla. Maistuva arkilounas maksaa nelisen euroa. Takseilla on halpaa ja helppoa liikkua. Keskusta-alueella taksikyyti vaikkapa Uberilla tai Yandexilla maksaa 2–3 euroa.

Kolme erityyppistä Sokos Hotellia

Pietarin huippupaikoilla sijaitsee kolme Sokos Hotellia, joista suurin on reilun 300 huoneen Solo Sokos Hotel Palace Bridge. Se on viiden tähden hotelli, jossa on muun muassa spa saunoineen, poreammeineen ja kylmäaltaineen – iso paikallistenkin suosima kuntosali, hemmotteleva day spa sekä golf-simulaattori (talvikaudella).

Hotellin yhteydessä palvelee yksi Pietarin suosituimmista ravintoloista Dans Le Noir, jossa ruokaillaan pilkkopimeässä sokeiden tarjoilijoiden palvellessa. Ravintola löytyy TripAdvisorin listan kolmossijalta.

Vasilin saarella, lähellä Neva-jokea sijaitseva Solo Sokos Hotel Vasilievsky sopii erityisesti taiteen ja kulttuurin ystäville. Vasilievskyn sisätiloja uudistetaan kahdessa vaiheessa talvien 2020 ja 2021 aikana, mutta hotelli ravintoloineen palvelee asiakkaita normaalisti koko ajan. Hotellin historiallista julkisivua on jo uudistettu.

Original Sokos Hotel Olympia Garden sijaitsee ainutlaatuisesti keskellä kaunista puistoa, jossa voi käydä vaikkapa aamulenkillä. Se on rento, helposti lähestyttävä ja huippupalvelua tarjoava hotelli ravintoloineen.

– Kaikkien Pietarin Sokos Hotelliemme asiakastyytyväisyysarviot ovat huippuluokkaa. Uusi e-viisumi vilkastuttaa varmasti suomalaisten matkailua Pietariin ja luotettaviin Sokos Hotelleihimme. Tervetuloa!, Petri Schaaf toivottaa.

Tutustu Pietarin Sokos Hotelleihin

Miten Suomesta Pietariin?

  • Suurin osa suomalaisista kulkee Pietariin turistibusseilla tai omalla autolla. Pietariin on paljon hyviä bussiyhteyksiä.
  • Allegro-juna vie Helsingistä Kouvolan, Vainikkalan ja Viipurin kautta Pietariin neljä kertaa päivässä. Koko matka kesää 3 h 27 min. Rajatarkastukset tehdään sujuvasti junassa.
  • Finnair lentää Pietariin neljä kertaa päivässä. Lento kestää noin tunnin.
  • 72 tunnin viisumivapaat laivaristeilyt ovat suosittuja etenkin kesäaikaan.

Lisää aiheesta