Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omat ostot: Tangokuningatar Heidi Pakarinen osti vuodessa 8 muovikassia ja 34 rasiaa kirsikkatomaatteja – mitä muuta paljastui?

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvat:
Amanda Aho
Julkaistu: 14.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Tangolaulaja Heidi Pakarinen, 42, kirjautui ensimmäistä kertaa S-ryhmän Omat ostot -palveluun ja kertoo, mitä yllättävää ostosten tutkailu paljasti.

Heidi Pakarisen perheeseen kuuluu kaksi tytärtä, Helmi, 13 ja Hertta, 11, sekä kääpiöpinseri Nestori.

Oliko palveluun helppo kirjautua?

Oli. Omien verkkopankkitunnuksien avulla voi rekisteröityä uudeksi käyttäjäksi - ja that’s it.

Mikä oli ensireaktiosi, kun avasit Omat ostot -palvelun?

Pieni positiivinen hämmästys ja innostus! Sieltähän löytyivät kaikki ostokseni viimeisen vuoden ajalta. Ostokset on jaettu kategorioihin, kuten vihannekset, tuore kala, juusto tai snacksit. Kunkin kategorian alta paljastui vielä luettelo, josta saatoin nähdä tarkasti, mitä erilaisia tuotteita ja kuinka monta kutakin olin ostanut vuoden aikana.

Palvelu kertoi myös, mihin viikonpäiviin ostokseni keskittyvät ja missä kaupoissa asioin useimmiten.

Mikä yllätti?

Mikään ei varsinaisesti yllättänyt, mutta olihan se mukavaa nähdä ihan konkreettisesti valmiiksi laskettuna esimerkiksi se, kuinka monta muovikassia olen ostanut vuoden aikana.

Pyrin käyttämään vain kestokasseja ja biohajoavia pusseja, palvelu vahvisti että olin ostanut vuodessa vain 8 muovikassia ja muutaman kuukauden kohdalla komeili pyöreä nolla. Siitä tuli hyvä mieli!

Miten uskot hyötyväsi palvelusta jatkossa?

Uskon, että tulen käymään palvelussa usein. Kaupassa tulee käytyä aika rutiininomaisesti, eikä omia ostoksia ajattele siinä tilanteessa syvällisesti tai ainakaan koko vuoden aikajänteellä. Varsinkin nälkäisenä mukaan tarttuu herkkuja, joita en muuten ostaisi. Omat ostot -palvelusta omaa ostoskäyttäytymistä voi helposti seurata.

Mitä tuotteita perheessänne ostetaan eniten?

Omat ostot -palvelussa ostoksia voi lajitella joko kappalemäärän tai käytettyjen eurojen mukaan. Määrällisesti meillä syödään eniten vihanneksia, toiseksi eniten maitotuotteita ja kolmanneksi eniten naudanlihaa. Vuodessa ostin 34 rasiaa kirsikkatomaatteja, seuraavaksi eniten vihanneksista ostin kurkkuja ja parsakaalia.

Euromääräisellä lajittelulla neljänneksi eniten rahaa kuluu savulihatuotteisiin. Koska tulen keikoilta useimmiten myöhään kotiin, syömme viikonloppuisin aamupalaa melkein brunssin aikaan. Katan sen usein hotellityyliin pekoneineen ja leikkeleineen. Palvikinkku ja häränlihan kylmäsavupaistileikkeet ovat myös erinomaisia täytteitä välipalaleipiin tyttärilleni.

Mitä paheita palvelu paljasti?

Mikä luokitellaan paheeksi, kun antaa tietoisesti itselleen luvan välillä myös herkutella? Meillä herkutellaan sipseillä ja jäätelöllä. Esimerkiksi merisuolalla maustettuja maalaisperunalastuja syötiin kuluneen vuoden aikana 14 pussia, mikä ei ole minusta edes kovin paha tulos.

En ole tuomitseva itselleni enkä muille, emme voi koskaan tietää kauanko tämä elo täällä kestää, eikä omia mielitekoja kannata siksi täysin kieltää. Tietysti joskus on ihan terveellistä vähän rajoittaa.

Meidän perheen herkkuperjantai voi olla vaikka keskellä viikkoa, koska viikonloput olen usein keikalla. Saatan siis tehdä parempaa ruokaa arkenakin ja pyöräyttää jälkkäriksi esimerkiksi kääretortun. Täytän sen itse tehdyllä hillolla, jossa käytän oman alueen marjoja. Kananmunatkin ostan mieluusti suoraan luomutilalta kotikylältäni Siilinjärveltä. Kannatan lähiruokaa.

Mikä kiinnostaa enemmän, se mihin raha menee vai se mitä perheessä syödään?

Teen mielelläni monipuolista ruokaa ja mielestäni meillä syödään tarpeeksi terveellisesti, minkä palvelukin vahvisti. En ole kokenut tarvetta säästää ruoassa, sillä meillä syödään periaatteessa hyvin perinteistä ja arkista kotiruokaa. Toisaalta me myös juhlistamme elämää ruokailuilla ja pyrimme syömään aina yhdessä.

Mitä parannettavaa keksit palveluun?

Se pisti silmään, että palvelun mielestä mehukeitot ovat jälkiruokia, mielestäni ne sopisivat paremmin johonkin muuhun kategoriaan.

Toinen huomio liittyy ostopaikkojen jaotteluun. Keikkaa tekevänä muusikkona asioin usein yöaikaan auki olevilla ABC-asemilla ja teen samalla ostoksia. Minua kiinnostaisi tietää, kuinka paljon kulutan rahaa näillä asemilla sekä ravintola- että kauppapalveluihin. Tämä tieto olisikin hieno lisäys Omat ostot –palveluun.

> Nyt myös ABC-ostot näkyvät palvelussa! Lue lisää tästä.

Omat ostot -palvelu

  • Löydät palvelun uudistuneesta S-mobiilista tai kirjautumalla S-Kanavalle.
  • Voit seurata S-Etukortilla tehtyjä ostoja S-ryhmän valikoiduissa liikkeissä kuten ruokakaupoissa.
  • Näet esimerkiksi, mitä tuotteita ja kuinka paljon olet ostanut vuoden sisällä, mistä ja mihin aikaan vuorokaudesta käyt useimmiten kaupassa.
  • Palvelussa näkyy ostot S-ryhmän Prisma-, S-market-, Sale-, ABC-, Alepa-, Food Market Herkku sekä Kodin Terra -ketjuista. Muiden ketjujen, kuten Sokoksen, Emotionin, Marks & Spencerin sekä verkkokauppojen ostokset tuodaan palveluun vaiheittain.

Näin otat Omat ostot -palvelun käyttöön

Voit ottaa palvelun käyttöösi joko S-mobiilissa tai kirjautumalla S-kanavalle. Palvelun käyttöönottamiseen tarvitset verkkopankkitunnukset.

S-kanavalla palvelun löydät kirjautuneena Bonus ja ostot -osiosta.

Lue myös