Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Viro on lapsiperheiden uusi matkailusuosikki

Viro on lapsiperheiden uusi suosikki! Katso vinkit kolmeen kohteeseen

Teksti:
Eckerö Line
Kuvat:
Eckerö Line
Julkaistu: 28.4.2019
Muokattu: 31.8.2020
Edullinen ja turvallinen Viro on helppo kesälomakohde lapsiperheille. Poimi parhaat vinkit koko perheen lomaan Tallinnassa, Pärnussa ja Tartossa. Kaupallinen yhteistyö: Eckerö Line

Tallinna on monelle suomalaisperheelle tuttu, mutta yhä useammat jatkavat matkaansa nyt myös Pärnuun ja Tarttoon. Molempiin kaupunkeihin hurauttaa omalla autolla tai bussilla hyväkuntoisia teitä pitkin muutamassa tunnissa.

Museoita ja vesileikkejä Tallinnassa

Tallinnassa lapsiperheiden kannattaa suunnata kiehtoviin museoihin. Vanhankaupungin sydämessä sijaitsevassa Nukketeatterimuseo Nukussa voi muun muassa nauttia tasokkaista nukketeatteriesityksistä, kurkistaa nukketeatterin kulisseihin, leikkiä roolileikkejä ja askarrella oman nuken.

Myös kymmenen minuutin bussimatkan päässä keskustasta sijaitseva Maarjamäen kartanon alue on lapsiystävällinen vierailukohde. Viron historiallisessa museossa on runsaasti koettavaa koko perheelle. Kartanoalueelta löytyy lisäksi Lasten tasavalta, jossa valtioiden toimintaan tutustutaan leikin kautta.

Tiesitkö, että Tallinnassa voi myös rantalomailla? Siisti ja hienohiekkainen Piritan ranta sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Omaa rauhaa etsivien kannattaa suunnata vielä hieman kauemmas keskustasta Viimsin uimarannalle. Molemmille rannoille on helppo kulkea omalla autolla tai bussilla keskustasta.

Rantaelämää ja alpakkafarmi Pärnussa

Pärnu sopii rantaelämästä ja pikkukaupungin leppoisasta tunnelmasta nauttiville perheille. Kaupungin keskustasta on lyhyt kävelymatka Viron pisimmälle rannalle. Loivasti syvenevä hienohiekkainen ranta sopii mainiosti lasten vesileikkeihin.

Pärnussa sijaitsee Viron suurin vesipuisto, Tervise Paradiis. Puiston neljästä putkiliukumäestä pisin on peräti 85 metriä. Vesipuistosta löytyy lisäksi hyppytasanteita, virtaavia jokia, lämmitetty ulkoallas, porealtaita, erilaisia saunoja ja kesäterassi.

Jos vesileikit alkavat kyllästyttää, kannattaa suunnata parinkymmenen minuutin automatkan päässä sijaitsevalle Kännun tilan alpakkafarmille. Tilalla pääsee silittämään ja syöttämään leppoisia alpakoita. Alpakoiden lisäksi farmilla voi nähdä kääpiövuohia, minilampaita, angorakaneja ja kanoja.

Tiedettä ja vesipuistoilua Tartossa

Yliopistokaupunki Tartossa lapsiperheiden ehdoton suosikkikohde on Tiedekeskus AHHAA. Se on Viron Heureka, jonka interaktiiviset näyttelyt kutsuvat kaiken ikäisiä lapsia tieteen maailmaan. AHHAAssa voi nauttia tiedeteatterin esityksistä ja osallistua työpajoihin.

Vesipetojen kannattaa suunnata Tartossa uuteen V Spahan, jonka allasalueella viihtyy koko perhe. V Spa tarjoaa jokaiselle jotakin: lapsille erilaisia uima-altaita ja laivanuittoreitin, aikuisille rentouttavan saunamaailman ja mahdollisuuden erilaisiin kasvo- ja vartalohoitoihin.

Loma alkaa laivalla

Helsingistä pääsee Tallinnaan reilussa kahdessa tunnissa. Kun matkustaa laivalla, jolla lapsetkin on huomioitu, alkaa loma heti laivan irrotessa satamasta. Eckerö Linen M/s Finlandialla lapsiperheiden matkustaminen on pyritty tekemään mahdollisimman mukavaksi.

Finlandiaan rakennettu Tiedekeskus AHHAAn leikkihuone tarjoaa lapsille oivaltavaa ja aktivoivaa ohjelmaa sekä hauskoja työpajoja 16.6.–11.8. välisenä aikana. Lisäksi laivan käytävillä voi törmätä taikureihin. Muiden lasten kanssa leikkinurkkauksessa touhutessa aika kuluu kuin siivillä, ja jos sää sallii, voi raittiista ilmasta nauttia aurinkokannella.

Buffet Eckerön Saaristolaispöydästä myös lapset löytävät omat herkkunsa: nakit, lihapullat, ranskalaiset perunat ja jäätelöt. Pienet ruokailijat huomioidaan puuhapaketilla.

Eckerö Linen kesäedut S-ryhmän asiakasomistajille:

  • Kesän ennakkovaraajan etu: reitti- ja risteilymatkat alkaen 19 €/hlö.*
  • Reitti- ja risteilymatkat 6–17-vuotiaille lapsille S-Etukortilla 5 €/lapsi (norm. alkaen 10 €/lapsi).*
  • 0–5-vuotiaat lapset ilmaiseksi aikuisen mukana.

*Kesän ennakkovaraajan etu. Varaa 16.6 mennessä. Matkustusaika 31.8.2019 saakka. Liitä S-Etukorttisi tiedot Eckerö Linen asiakastiliin saadaksesi asiakasomistajahinnan ja Bonukset matkoista automaattisesti. Lue lisää ja varaa täältä.