Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen kalakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Parsakaali ja punasipuli tuovat väriä kalasoppaan. Hyppysellinen chiliä antaa mukavasti potkua lempeälle suosikkikeitolle.

Ainekset

400 g
nieriä- tai kirjolohifileetä
1/2 tl
suolaa
250 g
(1 kpl) parsakaali
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
punasipuli
6 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
250 g
sulatejuustoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/4 tl
chiliä tai ripaus chilihiutaleita
1
ruukku tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa kalafilee nahattomaksi ja viipaloi kala. Mausta suolalla.

1/2 tl
suolaa
400 g
nieriä- tai kirjolohifileetä
2

Jaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Viipaloi varret. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja kuutioi sipuli.

250 g
(1 kpl) parsakaali
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
punasipuli
3

Kuumenna vesi ja kalaliemikuutio kattilassa. Lisää kasvikset ja keitä noin 10 minuuttia.

6 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
4

Paloittele tai lusikoi sulatejuusto keittoon. Lisää kerma. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Lisää kalapalat ja chili. Kuumenna kiehuvaksi. Katkaise lämpö ja anna keiton tekeytyä kannen alla 5 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla tillillä.

250 g
sulatejuustoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/4 tl
chiliä tai ripaus chilihiutaleita
1
ruukku tilliä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara, Sanna Laukkanen
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

464

1944

32,8 g

16,0 g

7,3 g

6,3 g

2,5 g

33,3 g

3,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli