Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolmen juuston muffinit

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Muffinitaikinaan voi hyödyntää kaikenlaisten juustojen loppupalat, kuten parmesaani- tai emmentaljuuston.

Ainekset

4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
1 tl
Yrttiseosta
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Maitoa
100 g
Tuorejuustoa
1 dl
Parmesaaniraastetta
1 dl
Emmentaljuustoraastetta
3 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon maito ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää kuivat ainekset, parmesaaniraaste, osa emmentalraasteesta ja öljy muna-maitoon.

Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle loppu emmentalraaste. Paista muffineja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

148

621

6,3 g

1,6 g

16,8 g

1,0 g

0,8 g

5,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

1 tl Suolaa,

1 tl Yrttiseosta,

1 dl Parmesaaniraastetta,

1 dl Emmentaljuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli