Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lämmin bataattisalaatti

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mango antaa makua ja väriä lämpimään bataattisalaattiin.

Ainekset

600 g
(1 kpl) Bataattia
1 kpl
Punasipuli
1 rkl
Öljyä
1 tl
Chilimausteseosta
1/2 tl
Suolaa
200 g
(1 tlk) kidneypapuja
200 g
(1 ps) pakastemaissia
1 kpl
Avokado
1 kpl
mango
1 kpl
Ruukku lehtikaalia tai salaattia

Kastike

1 kpl
Limetin mehu
2 rkl
Öljyä
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatti. Viipaloi punasipuli. Pane bataatti ja sipuli uunivuokaan, mausta öljyllä, suolalla ja chilimausteella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

600 g
(1 kpl) Bataattia
1 kpl
Punasipuli
1 rkl
Öljyä
1 tl
Chilimausteseosta
1/2 tl
Suolaa
2

Huuhdo pavut siivilässä ja lämmitä maissin kanssa mikrossa. Huuhdo, kuori ja poista kivet avokadosta ja mangosta. Paloittele hedelmät. Revi salaatti. Sekoita ainekset kulhossa.

200 g
(1 tlk) kidneypapuja
200 g
(1 ps) pakastemaissia
1 kpl
Avokado
1 kpl
mango
1 kpl
Ruukku lehtikaalia tai salaattia
3

Sesoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatin päälle.

1/4 tl
mustapippuria
3/4 tl
suolaa
2 rkl
Öljyä
1 kpl
Limetin mehu
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.1.2017
|
Muokattu: 25.1.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

482

2019

16,3 g

1,5 g

58,3 g

10,0 g

19,0 g

15,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Chilimausteseosta,

0,5 tl Suolaa,

1 kpl mango,

Ruukku lehtikaalia tai salaattia,

Limetin mehu,

0,75 tl suolaa,

0,25 tl mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli