Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Myskikurpitsarisotto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kurpitsan maku tiivistyy, kun sen keittämisen sijaan paahtaa uunissa.

Ainekset

1 kpl
Myskikurpitsa
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Sipuli
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 l
Kasvislientä
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Voita
4 dl
Risottoriisiä
2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Parmesaaniraastetta
1/4 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Suolaa

Pinnalle

Paahdettuja kurpitsansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois. Kuori ja lohko kurpitsa. Valuta päälle öljy, mausta suolalla. Kypsennä kurpitsa pehmeäksi 200-asteisessa uunissa.

1 kpl
Myskikurpitsa
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
2

Soseuta lohkot. Silppua sipulit. Kiehauta kasvisliemi. Kuumenna voi-öljyseos kattilassa, lisää sipulit ja kuumenna hetki.

1 kpl
Sipuli
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 l
Kasvislientä
1 rkl
Voita
1 rkl
Oliiviöljyä
3

Lisää riisit, kuumenna hetki. Lisää lientä vähitellen. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää joukkoon kurpitsasose, sitruunamehu, parmesaani ja mausteet. Kuumenna nopeasti. Ripottele pinnalle siemeniä.

4 dl
Risottoriisiä
2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Parmesaaniraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
Paahdettuja kurpitsansiemeniä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

427

1787

12,0 g

3,3 g

68,5 g

3,3 g

5,3 g

7,3 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

1 dl Parmesaaniraastetta,

0,25 tl Mustapippuria,

0,5 tl Suolaa,

Paahdettuja kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli