Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-mifulaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta perunalaatikko halutessasi ohjetta reippaammin esim chilillä ja juustokuminalla.

Ainekset

1 kpl
(250 g) paistettavaa ruokaraetta (mifu)
8 - 10 kpl
Keitettyä perunaa
3 kpl
Tomaattia
1 kpl
Iso sipuli
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Öljyä
3 kpl
Munaa
2 dl
Kermamaitoa tai kasvislientä
1 tl
Oreganoa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
Seesamin- ja/tai kurpitsan siemeniä, halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi jäähtyneet perunat. Viipaloi tomaatit. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna sipulit pehmeiksi öljyssä. Sekoita munat liemeen, lisää mausteet. Lado perunat, ruokarae, tomaattiviipaleet ja sipulit kerroksittain uunivuokaan. Kaada päälle liemi. Lisää pinnalle halutessasi siemeniä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

189

792

4,5 g

1,3 g

25,8 g

3,3 g

2,5 g

8,5 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rasia (250 g) paistettavaa ruokaraetta (mifu),

Valkosipulinkynttä,

1 tl Öljyä,

1 tl Oreganoa,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Seesamin- ja/tai kurpitsan siemeniä, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli