Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattinen halloumikastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rikasta tomaattikastike halloumijuustolla. Samalla pannulla valmistuu ruoka koko perheelle, kun siirrät perheen pienimpien annokset sivuun ennen suolaisen halloumin lisäämistä.

Ainekset

250 g
kirsikkatomaatteja
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1 tl
sokeria
1
prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä
200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
1 dl
hienonnettua basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipuli ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, kirsikkatomaatit ja sokeri. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

250 g
kirsikkatomaatteja
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1 tl
sokeria
2

Huuhtele linssit siivilässä. Lisää kastikkeeseen. Siirrä osa kastikkeesta toiseen astiaan perheen pienimmille ennen halloumin lisäämistä.

1
prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä
3

Kuutioi halloumijuusto. Lisää kastikkeeseen. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Anna muhia vielä 5 minuuttia niin, että juusto pehmenee hieman. Lisää basilika. Tarjoa nauhapastan tai riisin kanssa.

200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
1 dl
hienonnettua basilikaa

Vinkki: Mausta kastike kuivatulla basilikalla tai oreganolla, jos tuoreyrtit eivät maistu perheen pienimmille.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.6.2019
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

253

1058

18,3 g

6,5 g

10,0 g

9,0 g

3,0 g

10,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli