Tarjottavaa tähteistä: Vinkit maidon, piimän, jogurtin ja juuston käyttöön - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit maidon, piimän, jogurtin ja juuston käyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit maitotaloustuotteiden käyttöön

Tähteeksi jäänyt juusto antaa makua seuraavan päivän ateriaan ja rahka mehevöittää sämpylätaikinan. Katso vinkit ylijääneen maidon, piimän, jogurtin ja juuston käyttöön ja hyödynnä hävikki.

Jaa Somessa
Koostaja
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
  • Useat meijerituotteet säilyvät avaamattomina ja riittävän kylmässä säilytettyinä vielä viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Avattuja tuotteita kannattaa haistaa ja maistaa. Jos vieraita makuja ja hajuja ei löydy, tuote on käyttökelpoinen ja sopii esimerkiksi leivontaan.

Juusto

  • Juustonkannikat voi paloitella ja lisätä jauhelihakastikkeeseen antamaan makua. 
  • Raasta tähteeksi jääneet juustonpalat ja pakasta raaste. Sitä voi käyttää ruoanvalmistukseen tavalliseen tapaan.

Rahka ja jogurtti

  • Rahka antaa mehevyyttä ja makua sämpylätaikinaan. Lisää kylmä rahka vaivauksen loppuvaiheessa. 
  • Jogurtti sopii sämpylä- ja leipätaikinan nesteeksi. 
  • Hyödynnä jogurtin jämät smoothien teossa. Huuhtele purkki smoothieen käytettävällä nesteellä.

Kolme tapaa hyödyntää vanhaksi pian menevät maitotuotteet

Video: Ota jogurtin jämät hyötykäyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Lue juttusarjan muut osat

Katso kaikki ideat hävikkiruoan hyödyntämiseen

Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 2.10.2019
Jaa Somessa