Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Osallistu Tintin tietovisaan ja voita reppu täynnä linnunruokaa

Teksti:
Eläinruokatehdas Lemmikki Oy
Kuvat:
Eläinruokatehdas Lemmikki Oy
Julkaistu: 7.11.2023
|
Muokattu: 10.11.2023
Kaupallinen yhteistyö / Eläinruokatehdas Lemmikki Oy. Kun luonto vaipuu hiljalleen uneen, alkaa lintulaudoilla kuhina. Mutta miksi ihmeessä linnut syövät myös kiviä? Entä tiedätkö, kuinka pitkään lintuja kannattaa ruokkia? Testaa tietosi lintujen ruokinnasta ja osallistu arvontaan – voit voittaa Fjällräven-repun täynnä kotimaisia linnunruokia tai 50 € tuotepaketin.

Mikä ruoka houkuttelee tinttejä ja tulkkuja parhaiten pihallesi?

Linnuilla on talvisin kova kiire, sillä ruokaa on luonnossa hyvin rajallisesti tarjolla ja valoisaa aikaa ei kestä kuin hetken. Siivekkäillä ystävillämme onkin vain muutama tunti aikaa nokkia vatsan täydeltä energiapitoista ruokaa varastoon. Siksi lintujen ruokinta on tärkeää puuhaa.

Ei ole kuitenkaan samantekevää, mitä korppuja tai siemeniä linnuille laittaa tarjolle. Linnut nimittäin tarvitsevat monipuolista ja hyvin energiapitoista ruokaa – paljon jauhoa sisältävät tuotteet täyttävät kyllä vatsan, mutta eivät sisällä tarpeeksi energiaa. Siemenet taas sulavat rasvaa heikommin, minkä vuoksi linnun ruoansulatus joutuu tekemään kovemmin työtä.

Parasta linnuille onkin Talvilintu- ja Tintin-tuotteet, joista etenkin ilman muoviverkkoa tehdyt rasvasiemensekoitukset takaavat ylivoimaisesti korkeimmalla rasvapitoisuudella tyytyväisen lintuparven pihallesi. Talvilintu- ja Tintin-pötköt nimittäin katoavat lintujen nokkiin nopeampaa kuin mitkään muut ruoat.

Testaa tietosi tinteistä ja voita reppu täynnä kotimaisia linnunruokia

Lintujen ruokkiminen tarjoaa paljon ihmeellistä katsottavaa ja pitää hymyn huulilla läpi talven vilpoisten päivien. Mutta kuinka hyvin sinulla on hallussa ruokinnan salat? Tiedätkö, miksi ihmeessä lintu syö kiviä tai miksi naapurin lintulaudalla on enemmän lintuja kuin omallasi?

Testaa tietosi neljän kysymyksen hauskalla tietovisalla. Jätä vielä yhteystietosi testin lopussa olevaan lomakkeeseen ja osallistut arvontaan, jossa voit voittaa Fjällräven Foldsack No. 1 -repun täynnä linnunruokaa (arvo yhteensä n. 200 €) tai yhden kolmesta 50 € tuotepaketista.

Palkintojen tuotteet ovat kotimaisia Talvilintu- ja Tintin-rasvasiemensekoituksia, jotka sopivat erityisen hyvin Pohjolan lintujen haastaviin talviolosuhteisiin ja kovaan energiantarpeeseen. Pötköjen sisällä kulkevan sisälangan ansiosta tuotteet on helppo ripustaa, ja verkottomina ne ovat turvallisempia linnuille. Kaikki tuotteet on myös lämpökäsiteltyjä ja turvallisia käyttää.

Jos et näe alapuolella peliruutua ja Aloita testi -painiketta, kokeile päivittää sivu. Jos et senkään jälkeen näe painiketta, siirry peliin erillisestä ikkunasta painamalla tästä.

Arvontaan voit osallistua 7.–27.11.2023. Lue Yhteishyvän kilpailujen säännöt täältä.