Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rubiinilohi

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Granaattiomenalohi maistuu viikonloppuna tai juhlapöydässä. Mausta lohifilee granaattiomenasta ja mausteista surautetulla soseella. Viimeistele uunilohi juhlavaksi granaattiomenansiemenillä.

Ainekset

700 - 800 g
Lohifileetä
1 dl
Lehtipersiljan lehtiä

Mausteseos

1 kpl
Granaattiomena
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Juustokuminaa
1 tl
Suolaa
Kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Lohko granaattiomena neljään osaan ja irrota siemenet lusikalla kulhoon. Poista mahdolliset valkoiset maltopalat siementen joukosta.

1 kpl
Granaattiomena
2

Laita 1 dl granaattiomenansiemeniä sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi, lisää auringonkukansiemenet, öljy, hunaja ja mausteet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Hunajaa
1 tl
Juustokuminaa
1 tl
Suolaa
Kanelia
3

Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot ja laita filee uunivuokaan. Levitä mausteseos pinnalle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

700 - 800 g
Lohifileetä
4

Levitä loput granaattiomenansiemenet ja persilja kypsän lohen päälle ennen tarjoilua.

1 dl
Lehtipersiljan lehtiä
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.10.2018
|
Muokattu: 9.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

434

1818

30,8 g

5,4 g

7,2 g

6,6 g

1,4 g

32,0 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Lehtipersiljan lehtiä,

1 tl Juustokuminaa,

Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli