Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteenittomat marenkileivokset

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kepeät ja suussa sulavat marenkileivokset koristavat juhlapöydän. Koristele gluteenittomat leivokset hedelmillä ja tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Ainekset

4 kpl
Kananmunan valkuaista
2 1/2 dl
Sokeria
160 g
(2 ps) mantelijauhetta
80 g
(1 ps) hasselpähkinärouhetta
3/4 dl
Maissitärkkelystä

Täyte

2 kpl
Sitruunan mehu
2 kpl
Kananmunan keltuaista
1 dl
Vettä
1 dl
Sokeria
2 tl
Perunajauhoja
10 g
Voita
2 dl
Vispikermaa

Koristeeksi

Hedelmiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele seos varoen marenkivaahtoon. Leivinpaperoi 2 peltiä. Muotoile kummallekin pellille 8 pientä leivospohjaa. Jätä pohjien välille hieman leviämisvaraa. Kypsennä pohjia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä hyvin ja irrota pohjat paperista. Pane keltuaiset, sitruunanmehu, vesi, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta pois levyltä, lisää voi ja anna kiisselin jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sitruunakiisseli. Levitä täytettä 8 pohjalle, nosta päälle toinen pohja, pursota tai levitä päälle loput täytteestä. Koristele hedelmillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

494

2069

29,8 g

9,5 g

44,0 g

39,6 g

4,3 g

10,1 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

2 tl Perunajauhoja,

Hedelmiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli