Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuhaceviche

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ceviche on eteläamerikkalainen kalaruoka, jossa kala kypsyy ja maustuu limetti- tai sitruunamehussa. Chili antaa ruoalle potkua. Yrtteinä voi käyttää mintun ja tillin sijaan persiljaa ja korianteria.

Ainekset

300 g
Pakastekuhafileitä
1 - 2 kpl
Limetin mehu
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Hienonnettu valkosipulinkynsi
1 kpl
Hienonnettu chili
1/2 tl
Hienoa merisuolaa
Mustapippuria
Juoksevaa hunajaa
3 rkl
Hienonnettua minttua ja tilliä
1 kpl
Pieni punasipuli

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa sulaneet kalafileet sentin kuutioiksi. Puserra sitruksista mehut. Sekoita mehuun tilkka juoksevaa hunajaa ja suolaa. Kääntele mehu kalapaloihin. Lisää valkosipuli, chili ja mustapippuri.
Anna kalan maustua 30 minuuttia. Lisää silputut yrtit ja hienonnettu sipuli. Tarjoa ceviche esimerkiksi avokadon ja leivän kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
|
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

63

262

0,8 g

0,3 g

0,3 g

0,3 g

13,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Limetin mehu,

Hienonnettu valkosipulinkynsi,

Hienonnettu chili,

0,5 tl Hienoa merisuolaa,

Mustapippuria,

Juoksevaa hunajaa,

3 rkl Hienonnettua minttua ja tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli