Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lampaanviulu

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

2 1/2 kg
Lammaspaistia
1 kpl
Paistopussi tai muu suuri pussi marinoimista varten
1 kpl
Paistopussi paistamista varten
10 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Mustapippuria
2 tl
Minttua
2 tl
Rosmariinia
2 tl
Timjamia
2 tl
Basilikaa
1 tl
Oreganoa
5 dl
Jogurttia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata pakastettu paisti hitaasti jääkaapissa. Varaa sulamiseen n. 2 vrk. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Tee paistiin viiltoja ja työnnä valkosipuliviipaleet lihan sisään. Sekoita suola ja yrttimausteet keskenään, hiero ne lihan pintaan ja työnnä osittain myös viiltoihin. Nosta paisti pussiin ja kaada jogurtti päälle. Sekoittele ja anna marinoitua 2 vrk jääkaapissa. Käännä pussia marinoimisen aikana.

Ota paisti huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Ota paisti pussista. Siirrä paisti uuteen paistopussiin, sulje pussi ja leikkaa yhteen kulmaan saksilla ilma-aukko. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia 125 asteessa, kunnes sisälämpö on 75-82 asetta.

Avaa pussi ja ota paistoliemi talteen jos haluat valmistaa siitä kastikkeen. Peitä paisti foliolla ja anna levähtää ennen leikkaamista. Valmista kastike paistoliemestä ja kermasta. Suurusta suurusteella tai vehnäjauhoilla. Lampaanviulun kanssa voit tarjoilla esimerkiksi rosmariinilla maustettua riisiä sekä minttuhyytelöä.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.3.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.