Ranskalainen suklaakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen suklaakakku

Paloja
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Suussa sulavaan ranskalaisen suklaakakkuun tarvitset vain neljä raaka-ainetta. Tarjoa helppo, gluteeniton suklaakakku marjojen ja jogurtilla kevennetyn ranskankerman kera.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
tummaa suklaata
200 g
voita tai margariinia
4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria

LISÄKSI

150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 dl
paksua jogurttia
3 - 4 rkl
tomusokeria
marjoja

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22–24 cm) pohjalle.

2

Paloittele suklaa ja rasva muovikulhoon. Sulata mikrossa välillä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

200 g
voita tai margariinia
200 g
tummaa suklaata
3

Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Vatkaa valkuaiset ja 1 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahto on valmis, kun se ei irtoa kallistaessasi kulhoa.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
4

Vaahdota keltuaiset ja ½ dl sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Nostele valkuaisvaahto parissa erässä joukkoon.

1 1/2 dl
sokeria
5

Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä, mutta kakku tuntuu keskeltä pehmeältä.

6

Anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia. Vaahdota ranskankerma kevyesti. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta tomusokerilla.

1 dl
paksua jogurttia
3 - 4 rkl
tomusokeria
150 g
(1 prk) ranskankermaa
7

Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa suklaakakku ranskankermakastikkeen ja marjojen kanssa.

marjoja
Resepti
Tiina Valkonen
Kuvausjärjestelyt
Ninna Lindström
Kuvat
Julkaistu: 24.3.2019
Muokattu: 28.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g296 g
Proteiinia12 g98 g
Rasvaa42 g336 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj2403 19226
Energiaa kcal574 4594

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g296 g
Proteiinia12 g98 g
Rasvaa42 g336 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj2403 19226
Energiaa kcal574 4594
Resepti
Tiina Valkonen
Kuvausjärjestelyt
Ninna Lindström
Kuvat

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.