Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kipparin kaali-makaronilaatikko

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lapsetkin tykkäävät, kun kaaliveneet seilaavat ruokapöytään makaroniaalloilla. Lihattoman laatikon makuyllätys on munamaitoon sekoitettu savujuustokerma.

Ainekset

1 kpl
(400 g) tummaa makaronia
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1/2 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Suippokaali
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Maitoa
1 kpl
(250 ml) savujuustokermaa (kippari)
1 dl
Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutiot ja makaronit. Keitä 8 minuuttia. Älä valuta.

1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 kpl
(400 g) tummaa makaronia
2

Öljyä uunivuoka kevyesti. Kumoa makaronit liemineen vuokaan.

1/2 rkl
Rypsiöljyä
3

Lohko kaali ja paina lohkot makaronien joukkoon.

1 kpl
Suippokaali
4

Riko kananmunat kulhoon. Sekoita maito ja kerma munien joukkoon. Lisää hienonnettu persilja, suola ja pippuri. Valuta seos tasaisesti vuokaan.

3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Maitoa
1 kpl
(250 ml) savujuustokermaa (kippari)
1 dl
Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
5

Paista makaronilaatikkoa 180-asteissa uunissa noin 40 minuuttia.

6

Vinkki: Lisää makaronilaatikkoon paistettua jauhelihaa tai härkistä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 6.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

171

713

7,7 g

2,8 g

15,3 g

8,8 g

3,2 g

8,5 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 dl Persiljaa hienonnettuna,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli