Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Liharuukku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pippurinen naudan suikalepata eli liharuukku hautuu uunissa meheväksi. Härkäruukkunakin tunnettu uuniruoka maistuu keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

800 g
(2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
200 g
Pippurituorejuustoa
3 dl
Vettä
2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Soijakastiketta
(tuoretta timjamia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota lihasuikaleet noin tunniksi huoneenlämpöön. Kuori ja kuutioi sipuli.

800 g
(2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita
1 kpl
Sipuli
2

Kuumenna puolet öljystä (0,5 rkl) paistinpannussa. Ruskista lihasuikaleet öljyssä kahdessa erässä. Siirrä paistetut lihat uunin kestävään pataan tai vuokaan.

1 rkl
Öljyä
800 g
(2 pkt á 400 g) naudan paistisuikaleita
3

Ruskista sipulikuutiot pannulla öljytilkassa (0,5 rkl). Lisää joukkoon juusto ja vesi. Kuumenna seosta, kunnes juusto on täysin sulanut.

1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
3 dl
Vettä
200 g
Pippurituorejuustoa
4

Sekoita juustoseos lihojen joukkoon uunipataan.

5

Hauduta lihapataa 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Sekoita joukkoon kerma ja soijakastike. Anna padan hautua vielä noin 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi tuoreella timjamilla.

2 dl
Ruokakermaa
2 rkl
Soijakastiketta
(tuoretta timjamia)
Miltä maistui?(18 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 21.11.2011
|
Muokattu: 15.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

317

1326

19,5 g

10,7 g

2,3 g

2,0 g

0,2 g

32,2 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(tuoretta timjamia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli