Perinteinen karjalanpaisti - Yhteishyvä

Perinteinen karjalanpaisti

???
Annokset
4
Herkullinen karjalanpaisti on mehevä ja perinteinen pataruoka, jossa on naudan paistia ja porsaan lapaa tai selkää.
Jaa Somessa

Ainekset

500 - 600 g
Naudan paistia
300 - 400 g
Porsaan lapaa tai etuselkää tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja
1 - 2 kpl
Sipulia
15 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Suolaa
Kylmää vettä

Näin teet

1

Kuutioi lihat melko isoiksi kuutioiksi - isommiksi kuin kaupan valmiiksi leikatut karjalanpaistilihat, jos haluat olla oikeaoppinen. Jos lihassa on luuta, laita nekin pataan lihojen kanssa kuitenkin niin, että sianlihaa tulee päällimmäiseksi. Halkaise kuoritut sipulit ja paina lihojen sekaan. Lisää mausteet ja niin paljon vettä, että päällimmäiset lihapalat juuri peittyvät.Nosta pata 250-asteiseen uuniin ilman kantta ja pidä siellä, kunnes pinta ruskistuu. Lisää sitten hiukan vettä, käännä päällimmäiset lihapalat ja peitä kannella. Alenna uuninlämpö 175 asteeseen ja hauduta ruokaa vielä tunnin ajan, tai pitempäänkin matalammassa lämmössä, jos haluat.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa