Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen karjalanpaisti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkullinen karjalanpaisti on mehevä ja perinteinen pataruoka, jossa on naudan paistia ja porsaan lapaa tai selkää.

Ainekset

500 - 600 g
Naudan paistia
300 - 400 g
Porsaan lapaa tai etuselkää tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja
1 - 2 kpl
Sipulia
15 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Suolaa
Kylmää vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuutioi lihat melko isoiksi kuutioiksi - isommiksi kuin kaupan valmiiksi leikatut karjalanpaistilihat, jos haluat olla oikeaoppinen. Jos lihassa on luuta, laita nekin pataan lihojen kanssa kuitenkin niin, että sianlihaa tulee päällimmäiseksi. Halkaise kuoritut sipulit ja paina lihojen sekaan. Lisää mausteet ja niin paljon vettä, että päällimmäiset lihapalat juuri peittyvät.Nosta pata 250-asteiseen uuniin ilman kantta ja pidä siellä, kunnes pinta ruskistuu. Lisää sitten hiukan vettä, käännä päällimmäiset lihapalat ja peitä kannella. Alenna uuninlämpö 175 asteeseen ja hauduta ruokaa vielä tunnin ajan, tai pitempäänkin matalammassa lämmössä, jos haluat.

2

Lisää sitten hiukan vettä, käännä päällimmäiset lihapalat ja peitä kannella. Alenna uuninlämpö 175 asteeseen ja hauduta ruokaa vielä tunnin ajan, tai pitempäänkin matalammassa lämmössä, jos haluat.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.