Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren lammaspata

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 1/5 kg
Maustettua karitsanpaistia
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Isoa porkkanaa
200 g
Palsternakkaa
3 kpl
Varsisellerin vartta
4 kpl
Valkosipulinkynttä
5 dl
Valkoviiniä
1 kpl
Iso sitruuna
1 tl
Timjamia
1 tl
Rosmariinia
1 tl
Suolaa
1 - 2 dl
Vihreitä oliiveja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista verkko ja pyyhi marinadi paistista. Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Paloittele liha noin kolmen sentin kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Huuhtele ja paloittele lehtisellerit. Kuori valkosipulinkynnet.

Ruskista lihapalat kolmessa erässä pannulla öljyssä ja siirrä pataan. Lisää pannulle kasvikset valkosipulinkynsien kanssa. Kääntele muutama minuutti ja lisää pataan. Kiehauta valkoviini pannulla ja kaada pataan. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan mehu ja lisää ne, yrtit ja suola pataan.

Kypsennä pataa ensin ilman kantta 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Alenna lämpö 175-asteeseen ja peitä. Kypsennä vielä 1,5 tunnin ajan. Lisää loppuvaiheessa oliivit.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

430

1799

25,4 g

7,8 g

4,4 g

2,4 g

1,9 g

34,9 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Timjamia,

1 tl Rosmariinia,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli