Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Glögi-taatelikakku

Fork and knife
11 Annosta
Fork and knife
11 Annosta
Tässä yksi joulun suosituimmista kakkuresepteistä. Mainio herkku kakkupöytään.

Ainekset

2 dl
Glögijuomaa
250 g
Kuivattuja taatelipaloja
2 1/2 dl
Fariinisokeria
200 g
Margariinia
3 kpl
Kananmunia
100 g
Tummaa suklaata
80 g
(1 pss) hasselpähkinärouhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Piparkakkumaustetta

Voiteluun

Margariinia
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes ovat sosetta. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon rasva. Anna seoksen jäähtyä.

2 dl
Glögijuomaa
250 g
Kuivattuja taatelipaloja
2 1/2 dl
Fariinisokeria
200 g
Margariinia
2

Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan. Voitele ja jauhota 1,5 l:n kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan. Paista kakku 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan.

3 kpl
Kananmunia
100 g
Tummaa suklaata
80 g
(1 pss) hasselpähkinärouhetta
2 tl
Leivinjauhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Piparkakkumaustetta
200 g
Margariinia
Korppujauhoja
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2011
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

463

1940

23,7 g

7,9 g

53,1 g

35,3 g

4,2 g

7,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Piparkakkumaustetta,

Margariinia,

Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli