Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanahillo

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Desilitraa
Fork and knife
5 Desilitraa
Maukas porkkanahillo maustetaan kanelilla ja sitruunalla. Porkkanahillo maistuu niin puuron, lettujen kuin korppujenkin kanssa. Kokeile sitä myös juustotarjottimelle. Pieni purkki porkkanahilloa on myös kiva ruokalahja.

Ainekset

500 g
(5-6 kpl) porkkanoita
2 dl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko
1/2 kpl
Sitruuna
2 dl
Hillosokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele porkkanat. Laita porkkanat, vesi ja kanelitanko teräskattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat täysin pehmeitä. Poista kanelitanko ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella kattilassa.

500 g
(5-6 kpl) porkkanoita
2 dl
Vettä
1 kpl
Kanelitanko
2

Pese sitruuna. Raasta puolet kuoresta porkkanasoseen joukkoon. Lisää hillosokeri. Keitä sosetta 5 minuuttia välillä sekoitellen. Purista lopuksi puolikkaan sitruunan mehu soseeseen.

1/2 kpl
Sitruuna
2 dl
Hillosokeria
3

Kaada kuuma hillo kuumennettuihin puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä valmis hillo viileässä.

Vinkki! Testaa porkkanahilloa myös leivonnassa esimerkiksi kääretortun täytteenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 11.7.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

173

722

0,2 g

39,8 g

39,6 g

2,8 g

0,6 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli