Salamisipsi-punakaalipiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salamisipsi-punakaalipiirakka

Salamisipsi-punakaalipiirakka
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Täytä rukiinen piirakkapohja punakaalilla ja smetanalla. Viimeistele rapeiksi paahdetuilla salamiviipaleilla ja tarjoa illanistujaisissa tai vaikkapa pikkujouluissa glögin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
3/4 tl
suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 dl
vettä

TÄYTE

1 kpl
sipuli
350 g
punakaalia
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
vettä
1/2 dl
balsamicoa
1 rkl
siirappia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
timjaminlehtiä
120 g
(1 prk) smetanaa
50 g
(15 kpl) salami- tai meetvurstiviipaleita

Näin teet

1

Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.

1 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
3/4 tl
suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 dl
vettä
2

Kuori sipuli. Suikaloi sipuli ja kaali. Kuullota suikaleita pannulla öljyssä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää vesi, balsamico, siirappi, suola, pippuri ja 1 rkl timjaminlehtiä. Hauduta noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

1 kpl
sipuli
350 g
punakaalia
1 rkl
rypsiöljyä
1 dl
vettä
1/2 dl
balsamicoa
1 rkl
siirappia
1/2 tl
suolaa
2 rkl
timjaminlehtiä
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin 30 x 30 cm:n levyksi. Levitä puolet smetanasta pohjalle niin, että pari senttiä reunoista jää paljaaksi. Levitä kaaliseos smetanan päälle. Taita reunat täytteen päälle.

4

Paista piirakkaa uunissa 25 minuuttia. Lisää salamiviipaleet piirakan viereen pellille. Paista vielä 8–10 minuuttia. Siirrä rapeiksi paahtuneet salamisipsit piirakan päälle ja viimeistele lopulla timjamilla. Tarjoa loppu smetana piirakan kanssa.

50 g
(15 kpl) salami- tai meetvurstiviipaleita
2 rkl
timjaminlehtiä
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 29.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g161 g
Proteiinia7 g40 g
Rasvaa21 g123 g
Kuituja4 g22 g
Energiaa kj1368 8207
Energiaa kcal327 1960

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g161 g
Proteiinia7 g40 g
Rasvaa21 g123 g
Kuituja4 g22 g
Energiaa kj1368 8207
Energiaa kcal327 1960
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.