Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin tuunaat valmispizzan terveellisemmäksi kasviksilla

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Lisää valmispizzan päälle paahdettuja kikherneitä, yrttejä ja muita päällysteitä raikkautta ja ruokaisuutta tuomaan.

Ainekset

1 kpl
Valmispizza (esim. juusto-, kasvis- tai lihapizza)
1 kpl
(à 290/175 g) kikherneitä
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
5 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
8 kpl
Oliivia
1/3 kpl
(1/3) ruukkua basilikaa
1/4 kpl
(1/4) ruukkua persiljaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen.

Huuhtele ja valuta kikherneet. Levitä ne leivinpaperille pellille. Ripottele paprikajauhe ja suola päälle. Paahda uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kypsennä pizza pakkauksen ohjeen mukaan.

Paloittele aurinkokuivatut tomaatit, puolita oliivit ja irrota yrttien lehdet. Levitä ainekset kuuman pizzan päälle. Ripota pinnalle hiukan mustapippuria.

Vinkki: Sekoita pizzan kaveriksi raikas shandy: Kaada lasiin puolet lager-olutta ja puolet inkivääriolutta tai sitruunalimua. Viimeistele sitruunaviipaleella.

2

Huuhtele ja valuta kikherneet. Levitä ne leivinpaperille pellille. Ripottele paprikajauhe ja suola päälle. Paahda uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

1 kpl
(à 290/175 g) kikherneitä
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
3

Kypsennä pizza pakkauksen ohjeen mukaan.

1 kpl
Valmispizza (esim. juusto-, kasvis- tai lihapizza)
4

Paloittele aurinkokuivatut tomaatit, puolita oliivit ja irrota yrttien lehdet. Levitä ainekset kuuman pizzan päälle. Ripota pinnalle hiukan mustapippuria.

5 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
8 kpl
Oliivia
1/4 kpl
(1/4) ruukkua persiljaa
1/3 kpl
(1/3) ruukkua basilikaa
Mustapippuria
5

Vinkki: Sekoita pizzan kaveriksi raikas shandy: Kaada lasiin puolet lager-olutta ja puolet inkivääriolutta tai sitruunalimua. Viimeistele sitruunaviipaleella.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Kaisa Jouhki
Julkaistu: 17.1.2018
|
Muokattu: 28.11.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

401

1677

36,0 g

5,0 g

8,0 g

4,5 g

9,5 g

5,0 g

10,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valmispizza (esim, juusto-, kasvis- tai lihapizza),

0,5 tl Paprikajauhetta,

0,5 tl Suolaa,

(1/3) ruukkua basilikaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli