Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rustica Mare -pizza

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Valmista roomalainen herkkupizza kotiuunissa tai pihagrillissä. Viimeistele kylmäsavulohipizza raikkaalla katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.

Ainekset

Pohja

7 dl
Vehnäjauhoja
3/10 tl
Kuivahiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
3 1/2 dl
Vettä
1 rkl
Oliiviöljyä

Täyte

1 kpl
(400 g) tomaattikastiketta
200 g
Kylmäsavukirjolohiviipaleita
2 kpl
(à 125/200 g) mozzarellajuustoa

Katkaraputahna

1 kpl
(180 g) katkarapuja
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
(à 150 g) ranskankermaa
1 rkl
Makeaa chilikastiketta
1/2 - 1 tl
Srirachakastiketta
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

Lisäksi

2 kpl
Avokadoa viipaloituna
1/2 kpl
Ruukkua rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon öljy ja kädenlämpöinen vesi muutamassa erässä.

7 dl
Vehnäjauhoja
3/10 tl
Kuivahiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Oliiviöljyä
3 1/2 dl
Vettä
2

Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla pari minuuttia, laita takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Kohota 2 tuntia huoneenlämmössä.

3

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi. Jaa neljään osaan ja pyöritä palloiksi. Ripottele jauhoja alle ja päälle. Peitä kostealla liinalla. Kohota 2 tuntia.

4

Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita tahnan ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
(180 g) katkarapuja
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 - 1 tl
Srirachakastiketta
1/2 kpl
(à 150 g) ranskankermaa
1 rkl
Makeaa chilikastiketta
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
5

Kuumenna pizzakivi grillissä tai laita kivi uuniritilälle ja säädä uuni 275 asteeseen. Anna kiven kuumeta ½ tuntia.

6

Kokoa ja paista pizzat yksi kerrallaan: Painele taikina sormin hieman pizzakiveä pienemmäksi pohjaksi. Aseta pohja kiven päälle grilliin tai ota kivi ritilän kanssa uunista ja aseta pohja kivelle. Levitä päälle tomaattikastiketta ja ¼ kylmäsavulohiviipaleista. Revi puolikas mozzarella päälle. Kypsennä uunissa noin 10 tai grillissä 5–8 minuuttia.

1 kpl
(400 g) tomaattikastiketta
200 g
Kylmäsavukirjolohiviipaleita
2 kpl
(à 125/200 g) mozzarellajuustoa
7

Viimeistele valmiit pizzat katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.

2 kpl
Avokadoa viipaloituna
1/2 kpl
Ruukkua rucolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 13.5.2018
|
Muokattu: 28.11.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

709

2970

26,8 g

6,8 g

87,5 g

4,3 g

7,5 g

23,3 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,3 tl Kuivahiivaa,

1,5 tl Suolaa,

3,5 dl Vettä,

Valkosipulinkynsi,

0,5 - 1 tl Srirachakastiketta,

0,25 tl (¼ tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli